Már a FURIA az NA mezőny legjobbja? - HLTV Top 20

Már a FURIA az NA mezőny legjobbja? - HLTV Top 20

KSCERATO most először került be az év legjobbjai közé.

Talán kevesen tudják, de a FURIA korántsem egy nagy múltú e-sport szervezet. 2017 augusztusában születettek meg és sokáig még ezután sem hallottunk a CS:GO csapatról. Leginkább csak dél-amerikai fronton játszottak, ott is kevés eredménnyel.

Az igazi áttörést 2018 hozta meg, akkor csatlakozott a csapathoz arT, VINI és KSCERATO is, akikkel 2019 elején már ott voltak az IEM Katowice Major mezőnyében. Sajnos akkor még nem tudták megmutatni mit is tudnak igazán, az utolsók között estek ki.

yuurih, KSCERATO, VINI, arT, guerri és HEN1 a StarSeries & i-League 8. szezonjában

Azóta viszont nagyot léptek előre. A lengyel Majorön még csak legyintettünk, nem sokan hittek abban, hogy nagy életű lesz a FURIA, mára viszont nem csak az első számú brazil csapat, de az NA CS:GO legjobbja szerepét is átvették.

Ebben pedig nagy szerepe volt a FURIA egyik legerősebb játékosának, Kaike "KSCERATO" Ceratonak is. 11 tier1-es versenye volt tavaly a brazil csapatnak, ezeken hétszer kapott KSCERATO EVP díjat, ami egyfajta alacsonyabb rangú MVP díj, de még így sem kaphatja meg akárki.
KSCERATO 2020-ban +518-as K/D aránnyal zárt, 0.58-as átlagos, körönkénti halálozásával a világ második legjobbja volt, 75.3%-os KAST értékelése pedig magasan a legjobb volt tavaly az összes profi CS:GO játékos közül. A KAST értékelés mutatja meg azt a százalékot, hogy mekkora eséllyel volt az adott játékosnak killje vagy assistje, túlélte-e a kört vagy esetleg trade-elték őt. Röviden és tömören, a killek száma csak egy szám, a KAST viszony megmutatja, hogy az adott játékos mennyire volt hasznos a meccsen. Ebben a tekintetben pedig nem volt párja KSCERATOnak 2020-ban.
Egyelőre még kérdéses, hogy mit hoz számára és a FURIA számára 2021. HEN1 már féllábbal kilóg a csapatból, megfelelő helyettesítést pedig nem lesz könnyű találni az ő helyére. Igazán kár lenne ha hirtelen visszaesne a FURIA teljesítménye, ők az az NA csapat, akik fel tudják venni a versenyt az európai alakulatokkal is és akiknek reméljük, hogy még a tavalyitól is több babér terem majd idén.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!