LoL: 5 dolog, amire érdemes lesz figyelni az LEC 2021-es tavaszi szezonjában

LoL: 5 dolog, amire érdemes lesz figyelni az LEC 2021-es tavaszi szezonjában

Új csapat, új játékosok és egy nagyon sűrű szezon vár rátok.

Január 22-én kora este elrajtolnak a 2021-es tavaszi LEC szezon első mérkőzései, egy G2 Esports vs. MAD Lions összecsapás adja meg az alaphangot. Alaposan átrendeződött több csapat is, ezért mindenképp érdemes lesz követnetek a magyar nyelvű közvetítést, kizárólag az Esport2tv Twitch csatornán. Az alábbiakban öt érdekességet olvashattok, amelyek meghatározhatják az idei év európai LoL versengéseit.

Új csapat érkezik a ligába, üdvözöljétek az Astralist

Az Origen, mint szervezet teljes rebranden ment keresztül, ami oda vezetett, hogy egy CS:GO-ból ismerős dán klub köszön vissza az LEC-ben. A középső ösvényen maradt Nukeduck, azonban új társak oldalán kell kiharcolnia a minél jobb helyezést. A felső ösvényen WhiteKnight (egykori Unicorns of Love csapattag), jungle-ben Zanzarah (2020-as nyári EU Masters győztes az AGO ROGUE-gal), az alsó ösvényen Jeskla és promisq (két svéd játékos, előbbi az Excel Esports tagjaként már játszott az LEC-ben, utóbbi már 2015-ben harcolt az EU LCS-ben az Elements gárdájában).

Rekkles a G2 Esportsban

A világ egyik legismertebb League of Legends játékosa hosszú és sikeres évek után hagyta el csapatát, hogy a regnáló Európa bajnokhoz igazoljon. Tapasztalata, tudása és képességei alapján még mindig a top lövészek közé tartozik, hiába tartozik már a veteránok közé. A 24 éves svédnek minden esélye megvan arra, hogy ismét egy olyan együttesben szerepeljen, amelynek reális esélye van a világbajnoki cím megszerzésére.

Az európai visszatérők

Broken Blade a TSM csapatát hagyta ott, hogy a tavalyi nyári szezon meglepetéscsapatát, az FC Schalke 04-t még magasabb szintre emelje. Nisqy a Cloud9 középső ösvényeseként először mennybe ment, majd a pokol legmélyebb bugyraiban kellett átvészelnie a nyári szezon utolsó szakaszát. A Fnaticban új erőre kaphat, tehetséges társakból nem lesz hiány. Treatz a TSM csapatában töltött be kisebb-nagyobb szerepet, a 24 éves belga LIMIT pótlására érkezett az SK Gamingbe. Végül meg kell említeni YamatoCannont, aki a Team Vitality edzőjeként letette a névjegyét a nemzetközi mezőnyben, majd kipróbálta magát az LCK-ben, hogy 2021-ben a Fnatic vezetőedzőjeként térjen vissza. 

Újoncok az LEC-ben

Számos játékos életében először lép színpadra a legrangosabb európai League of Legends ligában. 

  • Armut - MAD Lions
  • Elyoya - MAD Lions
  • Czekolad - Excel Esports
  • Dan - Excel Esports
  • Agresivoo - Misfits Gaming
  • HiRit - Misfits Gaming
  • Vetheo - Misfits Gaming
  • Trymbi - Rogue
  • Jezu - SK Gaming
  • Blue - SK Gaming
  • Treatz - SK Gaming
  • Tynx - SK Gaming
  • Szygenda - Team Vitality

Változik a lebonyolítás

Összesűrűsödik a tavaszi szezon alapszakasza, ennek értelmében nem kapnak pihenőt félidőben a csapatok. Szünet nélkül, egymás utáni nyolc hétvégén küzdenek majd a felek pénteken és szombaton. Kivételt képez az első és az utolsó hétvége, amikor vasárnap is rendeznek mérkőzéseket. A rájátszás előtt két hét szünet lesz, ami elég lehet arra, hogy a playoffban mindenki kipihenten vethesse bele magát a küzdelmekbe az Idézők Szurdokában.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Rekkles és a G2 Esports ismét bajnok lesz?