Indiana Jones játékot fejleszt a Bethesda, és ez lehet a sztori

Indiana Jones játékot fejleszt a Bethesda, és ez lehet a sztori

Szemfüles rajongók már azt is tudni vélik, hogy a Bethesda és a Machine Games alkotása hol játszódhat.

Egy nappal ezelőtt került ki a hivatalos Twitter oldalára a Bethesdának egy videója, és rögtön óriási érdeklődés övezte. Nem véletlen, hiszen a cég egy Indiana Jones videójátékot készít a Machine Games közreműködésével. Az MG csapata legutóbb a Wolfenstein legújabb epizódján munkálkodott. Egyelőre csak egy teaser érhető el a legújabb alkotásukból, de már ez is több, mint biztató, ráadásul némi extra információt is rejt.

Ennek hatására a rajongók alaposan megvizsgálták a 33 másodperces szösszenetet, és arra jutottak, hogy Vatikánba biztosan el kell utazni majd, hiszen felfedezhető a képsorok között egy római repülőjegy, valamint egy térkép részlet is. A Sixtus-kápolna megnevezés pedig szintén feltűnik.

Ez még nem minden, ugyanis a néhány pillanat erejéig látható iromány az írógépben szintén fontos információt tartalmaz, és volt olyan személy, aki nem volt rest ezt is lefordítani. Ez egy papnak szóló levél, melyben Jones háláját fejezi ki neki, emellett pedig említésre kerül Róma, valamint egy helyi kapcsolat is, aki majd várni fogja a kincsvadászt. Az időrendet tekintve ez a kaland egy évvel Az elveszett frigyláda fosztogatói után és egy évvel Az utolsó kereszteslovag eseményei előtt játszódik. Ez pedig az 1936-37-es éveket ölelheti fel, és a korábbi fordító, Leon Hurley szerint nem másról szólhat esetleg a játék, mint az iszlám kard megszerzéséről. 1937-ben történt ugyanis, hogy Mussolinit megajándékozták ezzel az ereklyével, és ne felejtsük el, a németek jelenléte többször is erőteljesen előfordul a szériában. A Top Secret feliratú könyvről pedig az járja, hogy a főhős ismét az Egyesült Államok kormányának tesz egy szívességet.

Ez persze nem jelenti azt, hogy valóban ez lesz a fő sztoriszál a játékban, de ha esetleg sikerült már most eltalálni miről is fog szólni, egy ilyen történet végigjátszása is remek mókát ígérne.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!