Hirdetés

A Riot Games és a Bungie közösen perelnek egy csaláskészítőt

A két cég összeállt, hogy együtt számolják fel az egész hálózatot.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Scheff Konyhája

Scheff Konyhája: World of Tanks

Hirdetés

A csalások mindig is nagy problémát jelentettek az online játékok világában, a fejlesztőknek pedig egyre drasztikusabb eszközöket kell bevetniük ahhoz, hogy meg tudják védeni játékosaikat a csalóktól. A csalások értékesítése több szempontból is sérti a fejlesztők által lefektetett szabályokat. Csakhogy a legegyszerűbbeket emeljük ki, egyrészt egy csalóval való találkozás csúnyán belerondít a becsületes játékosok élményébe, másrészt egy adott játékhoz írt csaláson keresztül annak készítője a játék brandjét felhasználva termel profitot a fejlesztő beleegyezése nélkül. 

A Riot Games és a Bungie közösen most a GatorCheats nevű készítő és terjesztő oldal, valamint annak alapítója és üzemeltetője, Cameron Santos ellen indított pert. A per következtében a GatorCheats weboldaláról voltaképp minden tartalom eltűnt, annyi szerepel csupán, hogy a két cég jogi lépése miatt az oldal örökre le áll majd.

A Bungie korábban megtudta, hogy a GatorCheats titokban megpróbálta folytatni a "szolgáltatását", bár "termékeiket" levették az oldalról, vásárlóiknak egy olyan tájékoztatást küldtek ki, hogy az értékesítést megszüntetik, azok viszont továbbra is fogják tudni használni a csalásokat, akik már megvették azokat.

Az oldalon egyébként több játékhoz kínáltak csalásokat (természetesen VALORANThoz és Destiny 2-höz is), melyekhez havi 90 dollárért cserébe lehetett hozzáférni, vagy akár élethosszig tartó jogot is lehetett vásárolni 500-600 dollárért.

A Riot Games és a Bungie szerint a GatorCheats által okozott kár akár több millió dollárt is kitehet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Hirdetés
7 db hozzászólás
 • hun_hetek 1 hónapja
  GG
  0 0 Válasz
 • Yahoo 1 hónapja
  Esetleg CS GO sok is örülhetnek?
  0 0 Válasz
  • Heldeus 1 hónapja Yahoo
   Feltehetően ők is!
   0 0 Válasz
 • dragonvally0626 1 hónapja
  .
  0 0 Válasz
 • Ghostrider 1 hónapja
  királyyy
  0 0 Válasz
 • Janee 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés