Hirdetés

"Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint aki mindent beleadott" - GeT_RiGhT

Nem marad a Dignitas kispadján a svéd legenda, teljesen új tervei vannak.

Hirdetés

Ma is emlékszem, hogy a 2019-es V4 Future Sports Festivalon kicsit félve mentem oda a NiP akkori játékosaihoz, pedig csak köszönni akartam, sok sikert kívánni nekik az előttük álló meccsekhez és talán elmesélni, hogy évek óta szorítok nekik minden versenyen. Legnagyobb örömömre, nemcsak, hogy barátságosan fogadtak, de mivel látták, hogy a rendezvényen dolgozok, még rá is kérdeztek, hogy mivel foglalkozok, amiből aztán egy pár perces kedélyes beszélgetés bontakozott ki.

Az egyik legnagyobb CS:GO élményen, hogy ott és akkor beszélgethettem f0resttel, REZzel, Lekr0val, Plopskival és persze GeT_RiGhTtal. Azzal a svéd legendával, akitől nagyobb játékost sokak szerint még nem látott a Counter-Strike, talán nem is fog, és aki most bejelentette, hogy hivatalosan is visszavonul az aktív versenyzéstől.

13 évnyi profi CS után GTR úgy döntött, hogy elég volt, felhagy a versenyszerű játékkal és az e-sport egy teljesen más területén próbálja ki magát. Erről majd kicsit később, először emlékezzünk vissza GeT_RiGhT karrierjére, legszebb, legizgalmasabb, legszomorúbb pillanataira.
A 2020-as HLTV-féle Top 20-as listát böngészve döbbenhetünk rá igazán, hogy ha lassan is, de lezajlott a szemünk előtt egy generáció váltás, olyannyira, hogy a jelenlegi legjobbak közül kevesen vannak, akik már az 1.6-os időkben is aktívak voltak. Christopher "GeT_RiGhT" Alesund még ilyen, egy igazi veterán profi, akinek 1.6-os karrierjéről a következő cikkben olvashattok bővebben.

Koncentráljunk most a CS:GO-ra, a NiP-es éveire, ami szinte teljes profi CS:GO-s karrierjét jelenti. Még a kezdet kezdetén, 2012 nyarán igazolt a csapathoz, a NiP-nek közel a játék megjelenésének napjától kezdve már volt csapata. HeatoN és az akkori játékosok ( f0restet, Xiztet, Fifflarent, friberget és GeT_RiGhT) pedig igazi csodát tettek. A mezőny egyik legerősebb csapatává váltak szinte azonnal, akiknek minden versenyen borítékolható volt, hogy bejutnak a döntőbe. Ez az esetek többségében így is volt, ha mégsem, akkor is a 3-4. helyen végeztek folyamatosan, ami elismerésre méltó eredmény. És itt nem 1-2 versenyről van szó. Közel 3 évig tartotta brutális teljesítményét a NiP, ekkor állították fel a 87 lejátszott pálya alatti veretlenségük rekordját és ekkor szerezték meg Major győzelmüket is.
Érdekes, hogy utóbbi már mondhatni meglepetésnek számított. 2014 nyarán már becsúszott egy-egy rosszabb eredmény, volt, hogy "csak" a legjobb 8 között végzett a NiP. Az ESL One: Köln Major ezért is tűnt akkor nagy falatnak a csapat számára. Mégis rácáfoltak mindenkire, 2-1-es mérleggel jutottak tovább a csoportkörből, a rájátszásban pedig a Cloud9-t, az LDLC-t és végül a Fnaticot utasították maguk mögé. Azt a Fnaticot, akikkel akkoribban óriási rivalizálásban voltak, egyrészt kellett egy "A legjobb svéd csapat", másrészt pedig a legtöbb versenyen vellük találták magukat szemben a döntőben.
A Major átok azonban rájuk is lecsapott. Hiába kerestek maguknak új edzőt, hiába dolgoztak keményebben, mint valaha, az eredmények rendre elmaradtak, aminek az lett a vége, hogy Fifflaren visszavonult. Maikelele érkezése még hozott némi frissességet a csapathoz, de 2015-től már koránt sem volt azt a NiP-et láttuk, mint előtte. Hiába az új játékosok, allu, pyth, disco doplan majd draken, a nindzsák egyre lejjebb csúsztak a ranglistákon, az egyik mélypont talán az volt, amikor 2016-ban, az ESL One: Köln Majorön már a csoportkörben kiestek.

Hirdetés
Hirdetés
3 db hozzászólás
 • hun_hetek 1 hónapja
  GG Mindig is szimpatikus volt számomra Get_Right
  0 0 Válasz
 • DrSynclear 1 hónapja
  0 0 Válasz
 • Accept 1 hónapja
  Sok sikert neki a továbbiakban is. Egy örök ninja.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés