10 órányi folyamatos játék után tudták csak megállítani a Budapest Five csapatát

10 órányi folyamatos játék után tudták csak megállítani a Budapest Five csapatát

Sajnos nem jött össze a DH kvali.

Megvan a varázsa a nyílt selejtezőknek is, ugyanakkor az is kétségtelen, hogy sokszor nehezebb műfaj, mint egy tier1-es verseny. Több száz csapat közül eljutni a legjobb kettőig, több órányi megterhelő, folyamatos játékkal, ráadásul kiszámíthatatlan meccsekkel, ami nem egy könnyű menet.

A Budapest Five például körülbelül 10-11 órányi CS:GO-t tudhat maga mögött a tegnap után, kisebb szünetekkel tarkítva persze. Még a kora délutáni órákban kezdtek, amikor a Case Esports csapatával csaptak össze a Shadow League első szezonjában. Az a meccs nem okozott nagy fejfájást torzsiéknak, Trainen 16-1-re, Dust2-n 16-12-re büntették a brazilokat.

Nem sokkal a mérkőzés után pedig kezdődött a DreamHack Open Január európai nyílt selejtezője, ahol egy jókora maraton várt a csapatra. Parádésan indult a kvali, első ellenfelüket 16-1-re verték kolorék és az ágrajzon még messzebb voltak a csapatok, akik igazi kihívást jelenthetnek.

16-1, 16-11 és 16-11, futószalagon jöttek a győzelmek, egészen a Top 32-ig. Ott a szerb Saints csapata állította meg végül a Budapest Five játékosait, akik ekkor már 7-8 órája játékban voltak, a Case elleni meccsel együtt már túllépték a 10 órát is. A szerbek sajnos kifogtak a csapaton, Vertigon 16-7-re tudtak nyerni, így a magyar csapat elveszítette az esélyt, hogy jövőhéten a DreamHack Open Január versenyén játszhassanak.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy magyar meccsek nélkül maradnánk a hét hátralévő felében. A mai nap még a gyakorlásé, holnap viszont élőben követjük majd a Békéscsabai E-sport Egyesület csapatát, akik az EDC második szezonjának zárt selejtezőjén vesznek majd részt, szintén holnap, de már ESEA Advanced meccset játszik a BP5 a Project X ellen, vasárnap pedig a Nordavind lesz az ellenfelük.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!