CoD: Szűnni nem akaró kézfájdalmai miatt vonul vissza a profi e-sportoló

CoD: Szűnni nem akaró kézfájdalmai miatt vonul vissza a profi e-sportoló

2013 végén kezdte meg e-sportkarrierjét, hét év után fejezi be pályafutását.

Mindössze 25 évesen döntött úgy Thomas "ZooMaa" Paparatto, hogy itt az ideje a visszavonulásnak. Az immár ex-profi e-sportoló visszatérő csuklósérülései miatt volt kénytelen szögre akasztani a billentyűzetet és az egeret. Legnagyobb elismerését 2018-ban gyűjtötte be, amikor megválasztották a Call of Duty World League Stage 1 MVP-jének.

ZooMa a közösségi média oldalán osztotta meg a visszavonulás hátterében meghúzódó fájdalmait.

"Ez a legnehezebb dolog, amit valaha leírtam. Teszek egy lépést hátra és a közeljövőben biztosan nem játszom kompetitív Call of Dutyt... Néhány évvel ezelőtt, amikor a FaZe tagja voltam, annyira gyengének éreztem a hüvelykujjam és a csuklóm, hogy műtétre volt szükség. A gyógyulás folyamata az egyik legnehezebb dolog volt, amin fizikailag és mentálisan keresztülmentem, az egész stresszhez és szorongáshoz vezetett. Szerencsétlenségemre a sérülés következtében nagyon nehéz volt versenyben lennem a világ legjobbjai ellen. A gyengeség és fájdalom mellett, amit a kezemben érzek egyszerűen lehetetlen játszani."

Az amerikai ex-profi nem hagyja el teljesen a CoD világát, csak a kompetitív mérkőzésektől távolodik el. A ZooMaéhoz hasonló sérülések nem ritkák a legmagasabb szinteken, elég csak arra gondolni, amikor 2018-ban Shox feküdt kés alá, hogy a csuklóját rendbe tegyék az orvosok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már valaha Call of Duty versenyen?