Titokban nerfelik a kártyákat? Különös vita alakult ki a FIFA 21 közösségen belül

Titokban nerfelik a kártyákat? Különös vita alakult ki a FIFA 21 közösségen belül

A FIFA 21 játékosai egy ideje azon vitatkoznak, hogy az EA Sports szándékosan nerfeli az Ultimate Team kártyákat, és így még több pénzt kereshetnek a csomagokból.

A világ elsőszámú futballra épülő játéka csak néhány módosításon esett át az előző évben kiadott verziójához képest, pedig az új generációs konzolokra is kiadták a FIFA 21-et. Egy dolog viszont még mindig meghatározó benne, ez pedig az Ultimate Team játékmód, ami milliókat ültet a képernyők elé. Egyesek viszont az elmúlt néhány hónap alatt felállítottak egy teóriát, miszerint a FUT lapoknál furcsa ingadozások figyelhetőek meg, pedig a statjaik nem változnak, illetve nem is mindig érkeznek sokkal erősebb játékosok, a különbség mégis szinte kézzel fogható.

"Nem gondoljátok, hogy az EA valójában nerfeli a játékosokat? Vagy egyszerűen inkonzisztens a játékmenet?" - indult el a téma alig egy hónappal ezelőtt.

"[Romain] Alessandrini 3 hete van a csapatomban, és a második kedvenc támadóm lett (Kylian Mbappe után). 23 alkalommal találtam el vele a kapufát 18 Champions meccsen, és bár általában jó befejező, nem jelentett ez problémát. Érdekes egyébként, de CAM pozícióba szereztem vele 2-3 finesszes találatot, miközben a kémia csak 2-3 volt, 10-es esetén viszont többször találtam el a kapufát, mint sem."

A téma betalált, ugyanis sorra jöttek a válaszok és egy terjedelmes beszélgetés is kialakult. Egy másik felhasználó válaszolt a fentebbi úriembernek, és a FIFA 21 promóciós anyagában szereplő Joao Felix példájával mutatta be, hogy szerinte a játékosok rosszabbak lesznek az idő elteltével.

"Felix korábban teljesen rendben volt, mikor elkezdtem használni, aztán miután ráéreztem és hozzászoktam még jobban teljesített. Egy ideje azonban rosszabb, mint mikor elkezdtem beépíteni a csapatomba. Miközben én egy átlagos játékos vagyok. Azt hiszem, nerfelik a játékosokat, amikor kiadnak egy frissítést. Ez az egyetlen értelme."

Többen is csatlakoztak hozzájuk, és elkezdték sorolni a furcsa visszaeséseket produkáló kártyákat. Persze akadnak olyanok, akik nincsenek annyira meggyőződve arról, hogy az EA tudatosan igyekezne nerfelni a régebben játékban lévő lapokat, és azt gondolják, hogy ez szimplán a játékosok formája, szóval ez természetes.

"Úgy tűnik, hogy a játékosok inkább a jobb vagy rosszabb formába kerülnek. A POTM Son lapom átlagosan jó volt egy hétig, aztán egy fokkal jobban teljesített, ez teljesen rendben van."

Természetesen nincs róla információ, hogy a fejlesztők a háttérben belenyúlnának-e a FUT lapok teljesítményébe, de sokan inkább úgy gondolják, inkább belepiszkálnak, mint sem. Már csak azért is egyre inkább kételkednek a rajongók, hiszen a script is bizonyosságot nyert több dokumentum által is, bár a kiadó továbbra is tagadja, hogy egy ilyen háttérben futó programuk létezne. Ti mit gondoltok, tényleg egyre rosszabbak lesznek a már a játékban lévő lapok?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!