Beszólt a csodagyereknek, ezért az EA bannolta, így visszavonult a profi játékos

Beszólt a csodagyereknek, ezért az EA bannolta, így visszavonult a profi játékos

Az anyukáját érintő poén a kiadó szerint túl erős volt, bár a játékos igyekezett megmagyarázni a szituációt.

Nem mindennapi hír látott napvilágot, miután történt egy kis incidens két professzionális e-sportoló között. Kezdjük gyorsan azzal, hogy Anders Vejrgang neve egyre többeknek ismerős, ha másért nem hát azért, mert figyelemmel követik a Weekend League rekordját. Az RB Leipzig 14 éves játékosa egészen elképesztő szériát hozott össze, mivel kiskorából fakadóan nem versenyezhet még hivatalosan, a Weekend Leagueben szedi az áldozatait, immáron ugyanis 450 győzelemnél jár. Ezt azt jelenti, hogy 15. hete veretlen az elitben.

A történet viszont ott folytatódik, hogy ez a kis fiatalember úton-útfélen belebotlik a legjobbakba is, és most éppen Harry Hesketh-tel hozta össze a sors. Ő egy profi játékos, akinek nem mellesleg van egy 700 ezer feliratkozóval rendelkező Youtube csatornája is. 2016-ban csatlakozott a Hashtag Unitedhez, majd 2020-ban a Fnatic színeiben tűnt fel újra. Legutóbb tavaly az ePremier League-ben szerepelt és az Evertont képviselte. Most viszont úgy tűnik ezen pályafutása elég gyors lezárást kapott, miután beszólt egy FUT Champions meccsen Anders Verjgangnak.

"Tettem egy gusztustalan kijelentést, mikor azt mondtam, hogy az ő ujjai lehet gyorsak, de az enyémek hosszabbak." - utalt ezzel a fiatal játékos édesanyjára.

"Tudom, hogy ezt nem kellett volna, nem is kell megvédenetek."

Az EA Sports pedig nem nézte jó szemmel ezt a megnyilvánulását, és kitiltották őt az FGS európai regionális selejtezőjéről, melyet február 6-án rendeznek. Ahelyett, hogy a ban lejárta után újra visszatérne, Harry úgy döntött befejezi a profi karrierjét.

"Az EA kezében a hatalom, és bármiért bannolhatnak. Azt csinálnak, amit csak akarnak és amikor akarják. Ezzel nem védeni akarom magamat. Ugyanolyan szigorú tiltást kaptam egy "anyás vicc" miatt, mintha rasszista kijelentést tettem volna. Ez a kőkemény tény. Ha ez vár a profikra, akkor gyakorlatilag a következő 24 órában kimehetnék az utcára és kitilthatnám az összes olyan embert, aki valaha versenyzett a FIFA-ban.

Mondtam már, és még egyszer elmondom, én nem utálom Anders-t. Kérem, ne tegyetek úgy, mintha direkt csináltam volna. A stream után kaptam egy infot. Az EA felkereste Anders-t: „Szeretne vizsgálatot kérni a streamben történt dolgokról?”, és ő nemet mondott, mert semmi sem történt." - tette hozzá.

Természetesen ezt követően bocsánatot kért Anders-től a megjegyzésekért, bár azért azt is hozzátette, hogy valószínűleg az EA személyes vendetta miatt csapott le rá, mivel nem volt a kiadóval kellemes a viszonya. A Fnatic emellett szintén egy bejegyzésben tudatta a rajongókkal, hogy közös megegyezés alapján felbontották a felek közötti szerződést.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!