LoL: Hotfixet követelnek a rajongók a legnépszerűbb lövésznek

LoL: Hotfixet követelnek a rajongók a legnépszerűbb lövésznek

Nem értik az idézők, hogy ilyen brutális statisztikák mellett, hogyan lehet még mindig "életben" a karakter.

Megkezdődtek az LEC tavaszi szezonjának mérkőzései, ahol az alsó ösvényen ugyanaz a karakter dominál, mint Koreában, Kínában és Észak-Amerikában. Ez a trend nemcsak a profi meccseken, hanem a Solo Queue-ban egyaránt megfigyelhető, de a Riot Games eddigi gyakorlata alapján nincs itt semmi látnivaló. Kai'Sa jelenleg abszolút a legerősebb lövész a League of Legends rangsorolt meccsein, ami elég unalmassá teszi mind a nézők számára, mind a Solo Queue játékosok számára az összecsapásokat. 

Kai'Sa statisztikák Platinum feletti ranked mérkőzéseken

  • Győzelmi arány: 53,46% -> simán első az összes lövész között
  • Választási arány: 43,84% -> Jhin a második 29,41%-kal, ami elárulja Kai'Sa dominanciáját
  • Tiltási arány: 23,63% -> Csak Samira előzi meg ebben a kategóriában

Miért ennyire erős Kai'Sa?

Tökéletesen passzol a karakterhez két mitikus tárgy, a Kraken Slayer és a Galeforce. Amíg előbbinek a true damage-et okozó passzívját könnyedén felstackeli a hős, addig a Galeforce plusz mozgékonyságot jelent, amivel mind menekülni, mind üldözni lehetséges. A mitikus tárgyak, a Collector, a Runaan's Hurricane segítségével két képességet lehet elég korán evolve-olni, aminek köszönhetően a korai/középső szakaszban nem igazán lehet mit kezdeni Kai'Sával. A nagyon late game-ben már nem ennyire hatékony a karakter, de általában nem szoktak 35+ perces meccseket játszani átlagos Solo Queue/profi meccseken.

A Riot Games nem szereti, ha ennyire dominálja egyetlen hős a metát, de úgy tűnik most kivételt tettek. Kai'Sa mellett Pantheon és Jhin szintén őrült statisztikákkal rendelkezik, érdemes lesz figyelni, hogy melyik karakter kaphat nerfet a 11.3-as, azaz a következő nagy frissítésben.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted mit kéne gyengíteni Kai'Sán?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.