Gyermeknevelési tanácsokat osztott meg Ninja, a világ egyik legnépszerűbb streamere

Gyermeknevelési tanácsokat osztott meg Ninja, a világ egyik legnépszerűbb streamere

A világ egyik legbefolyásosabb tartalomgyártója mossa kezeit, véleménye szerint nem az ő felelőssége, hogy helyes irányba állítsa a gyerekeket.

Hosszú interjút adott Tyler Blevins, ismertebb nevén Ninja, a világ egyik legnépszerűbb streamere és Fortnite játékosa. A szupersztárt többek között arról kérdezték, hogy mit gondol az online toxikusságról, a szájkaratéról és az anonimitás mögé bújó uszító és káros felhasználókról.

A New York Timesnak elárulta Ninja, hogy a szülők felelőssége megkérdőjelezhetetlen az egészségesebb online környezet kialakításában.

"A képernyők mögött ülők azt mondanak, amit akarnak, mivel teljes anonimitásban tehetik ezt. Elég gáz, hogy a gyerekek rasszista dolgokat mondhatnak, fenyegetően léphetnek fel nőkkel szemben, amikért semmilyen retorzió nem jár" - magyarázta a streamer.

A tartalomgyártóknak bár van lehetőségük véleményvezérként fejleszteni a társadalmat, de nem az ő feladatuk, hogy megtanítsák a nézőiknek mi a jó és mi az elfogadhatatlan viselkedés.

"Minden a szülőségre vezethető vissza. Tudni akarod, hogy ki valójában a gyereked? Akkor hallgasd őt, miközben úgy videójátékozik, hogy nem tudja, figyeled őt."

Ninja törekedik arra, hogy felszólaljon a több százezer nézője előtt a rasszizmus ellen, azonban nem tartozik rá, hogy a trollokat megnevelje. Természetesen minden streamer érdeke, hogy a közössége ne rasszista frázisokkal spamelje tele a chatet, vagy a közös játék során ne tegyen ilyen kijelentéseket a mikrofonon keresztül. Ha ez mégis megtörténik, akkor a streamer kap szankciót, aki felelősséggel tartozik a "családbarát" környezetért a csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézed Ninja streamjeit?