A Valve új szabálya szerint, vannak edzők akik permabant kaptak a coach bug miatt

A Valve új szabálya szerint, vannak edzők akik permabant kaptak a coach bug miatt

Végre frissítettek az RMR pontokon is!

Végre megtörte a csendet a Valve, friss közleményben tudatta, hogy mi lesz a tavalyi RMR pontokkal, hogy hogyan lehet majd bejutni a stockholmi PGL Majorre és, hogy milyen további büntetéseket kapnak a coach buggal csaló edzők. Nagy meglepetések nem értek minket, leszámítva az edzők szigorú banjait.

Azt már tavaly tudni lehetett, hogy még ha lenne is tavaszi Major, akkor is bonyolult lenne a 2020-as RMR rendszer, hiszen közel egy teljes éven át gyűjthették a csapatok a pontokat, ennyit még sosem kellett várni Majorre, az pedig irreális elvárás, hogy ez idő alatt egyik alakulat se cseréljen játékost. Hiszen ha cserélnek, akkor elveszítik RMR pontjaik bizonyos százalékát. 

Szerencsére idén tiszta lappal kezd mindenki. A tavalyi RMR pontokat úgy alakították át, hogy azok érvényesek legyen idén is, 2021-ben pedig már csak az új RMR versenyeken elért helyezések számítanak majd. A tavalyi pontrendszer alapján, azok a csapatok akik a Majorre legendákként érkeztek volna 600, akik kihívóként azok 300, akik pedig vetélytársként, azok 100 RMR ponttal indíthatják az idei szezont. Ezekhez a szintekhez kapcsolódóan kaptunk három új matrica csomagot, amik alapján könnyű belőni, hogy melyik csapat melyik kategóriába tartozik és mennyi pontot kapott.
A 2021-es Majorért folytatott harc tehát újraindult, de mi a helyzet az edzőkkel? Az ESIC összesen 37 edzőre szabott ki büntetést tavaly a coach bug használata miatt, a Valve viszont mindig csak annyit mondott, hogy még vizsgálják az ügyet, később jelentkeznek a részletekkel. 

Most már tudjuk, hogy a "később" az most van. Az egyik legfontosabb újdonság, hogy mostantól egyik edző sem ülhet csapata mögött az online RMR versenyeken. Az edzőnek és minden egyéb stábtagnak egy külön helyiségben kell tartózkodnia. A Vitality esetében például mindig azt láttuk, hogy shoxék mögött nem csak az edző, de az elemzők is ott ültek. Ez az összes csapatra és edzőre érvényes, nem csak azokra, akik lebuktak a csalással.
Végül, de nem utolsó sorban pedig a Valve is "piacra dobta" a saját büntetéseit. A coach bugot használt edzőket eltiltották az általuk szponzorált eseményektől, tehát a Majoröktől. Figyelembe vették, hogy az adott edző hányszor és milyen hosszan használta a bugot, így vannak, akik csak egy Majorről kaptak eltiltást, de vannak olyanok is, akiket örökre bannoltak. Közöttük pedig két tier 1-es név is szerepel.

A permabant kapott edzők:

  • Alessandro ‘Apoka’ Marcucci - A Luminosity, a BOOM és az INTZ színeiben is csalt
  • Morgan ‘B1GGY’ Madour - A Hereticsnél eltöltött idejében csalt
  • Bruno ‘bruno’ Ono - A Team Wild és a paiN színeiben is csalt
  • Ivan ‘F_1N’ Kochugov - A Gambit Youngsters edzője volt, amikor csalt
  • Arthur ‘prd’ Resende - A Neverest eSports színeiben csalt
  • Allan ‘Rejin’ Petersen - A mouz korábbi edzője, aki a Tricked színeiben csalt
  • Slaava ‘Twista’ Räsänen - Az ENCE korábbi edzője, aki az iGame.com színeiben csalt
  • Aleksandr ‘zoneR’ Bogatyrev - A Hard Legion színeiben csalt, például a Salamander ellen

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!