Befürdött a Google Stadia studios: alig nyitott meg, már el is küldték a fejlesztőket

Befürdött a Google Stadia studios: alig nyitott meg, már el is küldték a fejlesztőket

A felhőalapú videójátékos szolgáltatást üzemeltető Google nem csak más cégek alkotásait akarta a kínálatában tudni, hanem saját studióival szeretett volna új címeket megalkotni, de ez a terv most füstbe ment.

A Google Stadia az elmúlt időszakot figyelembe véve egyre nagyobb népszerűségre tett szert, ráadásul decemberben hazánkban is elérhetővé vált a szolgáltatás. A nagy játékkínálat bár kecsegtető volt eddig is, de a cég még nagyobb tervben gondolkozott, hiszen saját exkluzív tartalommal szerette volna még izgalmasabbá tenni a platformot. Ennek apropóján létrehoztak Montrealban és Los Angelesben is egy-egy studiót, ahol kürülbelül 150 fejlesztő kapott állást. Egészen mostanáig, úgy tűnik ugyanis, hogy valami nagyon félrecsúszott a tervezésben. A Google arról számolt be, hogy szeretnének a cégen belül mindenkinek valamilyen másik pozíciót keríteni, de ezt egyelőre nem tudni miként sikerül megvalósítani.

Külön érdekesség, hogy a régebben még a Ubisoft fejlesztői közé tartozó Jade Raymond milyen nagy lelkesedéssel számolt be nem rég arról, hogy milyen fantasztikus új IP ötleken agyalnak. Viszont már ő sincs azót a cégnél, bár neki az utóbbi időben nincs szerencséje az új munkaadóival, korábban az EA-vel sem volt hosszúéletű az együttműködése. A bejelentések alapján úgy néz ki, hogy ez a leépítés, illetve bezárás pusztán a játékfejlesztési részleget foglalja magában, a Stadia Games & Entertainment ahogyan eddig is, úgy működik továbbra is zavartalanul. Az itt már bevezetett ingyenes és premium szolgáltatás is ugyanúgy elérhető lesz, mint eddig is.

A Google alelnöke és egyben vezérigazgatója, Phil Harrison annyit osztott még meg a nagyközönséggel, hogy a céljuk igazából ugyanaz, ami volt, azt akarják és szeretnék elérni, hogy a Stadia minél több eszközön igénybevehetővé válljon, és ebbe az iOS is beletartozik. Miután a játékfejlesztést kukázták, alighanem erre fekszik majd rá teljes erejéből a cég, hogy ilyen tekintetben ki tudják elégíteni teljesen a játékosok elvárásait.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!