Teljes egészében bezárja kapuit a North

Teljes egészében bezárja kapuit a North

Az első európai csapat, amelyik megrogyott a koronavírus alatt.

Nem egy csapat zárt már be koronavírus okozta nehézségek, a 2020-as online éra és azzal járó anyagi gondok miatt. 100 Thieves, New England Whalers, Chaos, ezek viszont mind NA csapatok voltak. Ez nem azt jelenti, hogy az EU csapatoknál semmilyen gond nem lenne, de azok csak most mutatkoztak meg először az Atlanti-óceán ezen oldalán.

Derült égből villámcsapásként érkezett pár perce a hír, hogy a North nem egyszerűen dobta a CS:GO csapatát, hanem a teljes cég bezárt, azonnali hatállyal. Így ment a levesbe a CS:GO, a FIFA és az Apex Legends csapatuk is.

Fiatal szervezetről van szó, 2017-ben alakult meg a North akkor még csak FIFA és CS:GO alakulatokkal. Az akkori Dignitas játékosait vásárolták meg maguknak, akik akkoriban a HLTV második helyén tanyáztak. Kár, hogy a North színeiben mintha kicserélték volna a csapatot.

Magisk is a legelső North felállás tagja volt

Sorban jöttek a cserék, megszerezték Kjaerbyt is, aki a North előtt az Astralis játékosa volt. Egyetlen valamirevaló eredményük a 2018-as DreamHack Masters Stockholm alatt aratott győzelmük, ahol pont a nagy riválist, az Astralist győzték le.

"Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy be kell zárnunk a Northot, ami már letette a névjegyét a nemzetközi e-sport vizein. Próbáltunk új befektetők után nézni, de sajnos nem találtunk megfelelőt." - nyilatkozta Lars Bo Jeppesen, a North elnöke és a Parken Sport & Entertainment (a North, az FC København és a Nordisk Film tulajdonosi cége) igazgatója.

Nem tudni mi lesz a North volt játékosaival, akár külön utakon is folytathatják karrierjüket, ami jócskán megkavarná az átigazolások állóvizét.

A North volt játékosai:

  • Nicklas "gade" Gade
  • René "cajunb" Borg
  • Jonas "Lekr0" Olofsson
  • Kristoffer "kristou" Aamand
  • Denis "grux" Gutaj
  • Jimmy "Jumpy" Berndtsson (edző)
  • Philip "aizy" Aistrup (átigazolási listán)
  • Mathias "MSL" Lauridsen (átigazolási listán)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!