Új Warcraft játék készül, de most sem biztos a rajongók öröme

Új Warcraft játék készül, de most sem biztos a rajongók öröme

Mint kiderült, Bobby Kotick megerősítette a pletykákat, több Warcraft játék is készül, de sokak számára egy kényelmetlen platformra.

Évek óta pletykáltak arról, hogy az Activision Blizzard egy Warcraft ihletésű mobil játékon dolgozik. A napokban a cég vezérigazgatója, Bobby Kotick ezt a - sajnálatos - hírt megerősítette, sőt a Blizzard nem csak egy, hanem valójában többféle mobil Warcraft-élményt kínáló címet is heggeszt. Ráadásul már előrehaladott fejlesztési fázisban tartanak.

A legutóbbi pénzügyi konferencia során Kotick beszélt a befektetőkkel és megosztotta terveit, miszerint így szeretnék bővíteni a Warcraft franchise-t, valamint ezzel gyakoribb prémium tartalmat tudnának előállítani. Ennek a stratégiának a részeként a Blizzard nem csak egy, hanem több ingyenesen játszható Warcraft játékot készít a mobil piacra.

"Szeretnénk kiterjeszteni a Warcraft franchiset, mindemellett gyakoribb prémium tartalmat kívánunk a jövőben bemutatni a World of Warcraft közösség fenntartása és bővítése érdekében. Ezért több ingyenesen játszható Warcraft mobil játékot is készítünk, melyek már eléggé előrehaladott fejlesztési fázisban járnak az imádott IP-n alapulva." - mondta Kotick a befektetőknek.

Kotick előadása egyébként a Diablo Immortallal kezdődött, amely a korlátozott tesztkísérletei alatt zömében pozitív visszhangot kapott.

A mobil Warcraft játékról szóló pletykák egyébként 2017 óta léteznek, amikor is a Blizzard egy új mobil játékhoz keresett fejlesztőt egy álláshirdetésben. Sőt, az egyik pletyka 2018-ban azt sugallta még, hogy a Blizzard egy Pokemon Go stílusú AR játékon dolgozik. Mivel Kotick szerint „több” projekt is létezik, még az is lehet, hogy ez lehet az egyik a Blizzard számos közelgő játékából.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!