Az ESEA szinte minden ligájában hasítanak a magyar csapatok!

Az ESEA szinte minden ligájában hasítanak a magyar csapatok!

Nem csak a Budapest Five növeli a magyar CS:GO csapatok nevét.

Tavaly óriást ment a Budapest Five az ESEA Advanced ligájában. Bejutottak a Relegationbe is, ám ott elmaradtak azokról a helyekről, amelyek már továbbjutást értek volna a Premier ligába. Idén újrapróbálkozhatnak, elég jól állnak most is. Hat meccs után 4 győzelem 2 vereség a BP5 mérlege, amivel jelenleg a 12. helyen állnak. Sok mérkőzés van még hátra, a Relegationért a legjobb 4 között kell végezniük az Advancedban. De mi a helyzet az alsóbb ligákkal? Hiszen az Advanced előtt ott a Main, az Intermediate és az Open.

Értelemszerűen az Openben van a legtöbb magyar játékos és csapat, de valahol mindenkinek el kell kezdenie. Az ESEA Open tökéletes lehetőség lehet a ranglétra megmászásának kezdetére, ami után jöhet az Intermediate, az ottani legjobbak jutnak a Mainbe, onnan pedig a BP5 mellé, az Advancedba vezet az út.

Az Open ligában jelenleg a magyar ZOON Esports áll a legjobban a magyar ötösök közül. Meglehetősen fiatal csapatról beszélünk még a ZOON személyében, tavaly novemberben kezdtek el együtt gyakorolni a játékosok, az első igazi erőpróbájuk pedig az ESEA Open ligája. Eddig remekül teljesít az enerbé, noleN, Axell, James8K és Bander felállású csapat, hét mérkőzés után hat győzelmet és egyetlen vereséget tudhatnak magukénak.

De nem kell féltenünk a Békéscsabai E-sport Egyesület, az LVL Up, a Necrotic és az Eden csapatát sem. Meglehetősen tömött a mezőny, több száz, közel ezer csapat játszik az Openben, így sokszor felfoghatatlan kis apróságok, hajszálnyi különbségek döntenek csak a csapatok sorsáról. A szintlépéshez a legjobb 128 között kell végeznie a magyaroknak, a legjobb 16 viszont azonnal a Main, az Open nyertese pedig azonnal az Advanced ligába jut majd.

Egy szinttel magasabban, az ESEA Intermediate-ben egyetlen magyar csapatot találunk. Az Illés Akadémia Spirit CS:GO csapata is viszonylag fiatal még, de már tavaly is láthattuk őket a OneBlade Warmup CS:GO kupán. Akkor a legjobb 8 csapat közé jutott a makszi, flasi, Miluuu, Axolotl és HunterPower felállású csapat, igaz az ESEA Intermediate-ben Axolotl helyett mostanában edzőjük, pakesZ játszik. 4 győzelem és 3 vereség áll a csapat mögött a ligában és jelenleg a 65. állnak, a továbbjutáshoz viszont a Top 32-be kell bekerülniük.

Ezt olvastad már?

Eggyel közelebb a Budapest Five-hoz, az ESEA Main divíziójában játszik a Lenovo Legion Honvéd, méghozzá a C7upiX, erettzen, msn, Sl3nD, kamion ötössel. A csapat viszont koránt sem végleges még, több játékos is "csak" beugróként játszik a Honvéd színeiben, így egy esetleges K&H MNEB 3 CS:GO versenyre még változhat a felállásuk. 

Ez sajnos a Main divízióbeli eredményeiken is meglátszik. Két győzelmet és három vereséget gyűjtöttek eddig, ami jelenleg a 79. helyre elég. 119 csapat van összesen a ligában, ami azt jelenti, hogy a top 8 jut tovább az Advanced ligába. Nem lehetetlen feladat ez a Honvéd számára, hiszen bőven vár még rájuk mérkőzés, melyeken rengeteget javíthatnak. Irreális elvárás lenne a hazai játékosok felé az, hogy azonnal a BP5 szintjére ugorjanak. Teljesítsenek egyre jobban az egyes divíziókban, szerezzenek maguknak minél nagyobb hírnevet, hogy aztán idővel ők is a Premier ligáért küzdhessenek. Reméljük, hogy így lesz és egyre több magyar csapatnak szurkolhatunk majd az ESEA ligáinak felsőbb szintjein is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!