Az EA egy nagyon különös és új technológiával szállna szembe a toxikus játékosokkal

Az EA egy nagyon különös és új technológiával szállna szembe a toxikus játékosokkal

Nem akármilyen ötletüknek adtak most hangot, ezek szerint az eddigi kommunikációs csatornákat felváltaná egy MI által vezérelt, de vajon ez a jó irány?

A közel egy éve tartó pandémiát talán egy fokkal könnyebb elviselni otthon az online világban való elmerüléssel, viszont sok esetben itt is kiütközik a frusztrációja az embereknek vagy csak szimplán nem bírják oda nem illő szavak nélkül elkönyvelni a vereségeket, illetve a számukra kevésbé kedvező helyzeteket. Sajnos egyre több esetben lehet azt tapasztalni, hogy arra panaszkodik a közösség egy része, hogy nagy mértékben rontják a játékélményt a toxikus, kevésbé kultúrált játékosok. Legyen szó a szöveges vagy a voice (hang alapú) chat használatáról, nem riadnak meg a trágár szavak használatától sem. Éppen ezért növekszik azoknak a száma, akik a multiplayer helyett inkább singleplayer játékokkal igyekeznek elütni az időt, de aki nem így tesz, az meg várja a megoldást a játékfejlesztőktől. Az EA most talán egy új szintre tudja majd emelni a toxikusság elleni harcot egy új, Mesterséges Intelligencia alapú eljárással.

A héten éppen ezért a kiadó bejegyeztette ezt az új technológiát az amerikai szabadalmi hivatalnál, amit a fejlesztők egyértelműen a toxikus viselkedés elleni küzdelem egy újabb mérföldkövének tartanak. A szoftver legfontosabb ismérve, hogy a rendszer a játékos viselkedése, statisztikái, lépései és közvetlen környezete alapján képes beazonosítani, hogy mire van szüksége, és kommunikálja azt a többieknek a játékos nevében. Ezt egy olyan egyszerűbb példán keresztül lehet talán jobban elképzelni, mint mondjuk valakinek egy Battlefield meccsben vészesen fogy a tölténye, ezáltal a karaktere képes egy gombnyomás után jelezni a csapattagoknak, hogy szüksége van az utánpótlásra. A legnagyobb problémát azonban az jelentené, hogy ez alapján, mintha kukázni akarnák a hang alapú, illetve a szöveges kommunikációt a játékokból. Viszont azoknak meg óriási segítség, akik valamilyen oknál fogva vagy nehézségük révén nem tudják azokat rendesen használni.

Azért azt ne felejtsük el, hogy nagyon fura lenne, ha nem tudnánk kommunikálni valahogyan a játékostársakkal egy multis játékban, persze érthető, hogy vissza kell szorítani az toxikus viselkedést, de vajon tényleg ez a legjobb módja? Az biztos, hogy ez a téma még érdekes vitákat generálhat, de azért érdemes lesz ehhez megvárni az EA új technológiájának bevezetését.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!