A BLAST az első, aki szembemegy a Valve akaratával

A BLAST az első, aki szembemegy a Valve akaratával

A végén még be kell látnia a Valve-nak, hogy az új szabály nem éppen a legjobb.

Finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy a profi játékosoknak és edzőknek nem tetszett a Valve legújabb szabályozása, ami nagyban visszaszorítja az edzők munkáját. Persze kötelezővé csak az online RMR versenyeken tették azt, hogy az edzők még csak egy szobában sem lehetnek a játékosokkal meccs közben, de a különböző versenyszervezőket is arra kérték, hogy ezt tartsák be.

Pár nap múlva kezdődik a BLAST Premier Spring 2021-es csoportköre, ahol viszont nem foglalkoznak a Valve szabályozásával. A BLAST nem RMR esemény, így erre minden joguk megvan, ettől függetlenül mindenki azt várta, hogy minden versenyen, így a BLASTon is korlátozva lesznek majd az edzők.

"A Valve január 28-án hozott szabálya, nem lesz érvényes a BLAST Premier Spring csoportköre alatt. Ugyanakkor a verseny után folytatjuk annak vizsgálatát. Úgy gondoljuk, hogy az a rendszer, ami már életbe lépett a versenyeinken, elég teret ad számunkra ahhoz, hogy figyelni és vizsgálni tudjuk az edzők kommunikációját és munkáját a szerveren és az adott szobában is, a játékosaik mögött. (...)"

Mondanunk sem kell, hogy a döntést kitörő öröm fogadta Twitteren, profik és szimpla nézők is helyeslik a BLAST döntését. Adódik ugyanakkor a kérdés, hogyan tovább? Vajon az ESL, a FLASHPOINT, a Beyond the Summit és a kisebb versenyek szervezői is is beállnak majd a BLAST mellé? Ha igen, akkor az olyan példaértékű esetet teremthet, hogy a Valve kénytelen lesz felülvizsgálni és akár módosítani is a szabályon, ami tényleg csak a tisztességes edzők munkáját nehezíti meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!