Európa legjobbjai között Budapest, mint gamer város

Európa legjobbjai között Budapest, mint gamer város

Olyan legendás e-sport városokat is megelőztünk, mint például Köln.

Érdekes kimutatást készített a Broadband Savvy, azt vizsgálták, hogy a Föld mely városai a leginkább gamerek, hol a legjobb gamernek lenni. Mi tagadás, van még hova fejlődnie Budapestnek, de már most is Európa legjobbjai között vagyunk!

Nyolc szempont alapján vizsgálták a fél milliónál nagyobb népességű városokat, milyen az internet átlagos sebessége, mennyibe kerül átlagosan egy 1 Gbps-os internetcsomag, milyen gamer rendezvények volt a városban az elmúlt 5 évben, milyen e-sport versenyek voltak a városban az elmúlt 5 évben, mennyibe kerül a lakhatás, mennyibe kerülnek a hardverek, mekkora a gamer és e-sport munkaerőpiac és milyen az 5G-s hálózat lefedettsége.

Ezek összesített adatai alapján Austin, Szöul és Bukarest városaiban a legjobb gamernek lenni, míg Abu-Dzabiban, Sydneyben és Dubajban inkább keressünk más hobbit és/vagy munkát. Utóbbi három város esetében az internet átlagos sebessége és ára bizonyult a legrosszabb tényezőnek, míg az első három szinte minden téren jeleskedik. Bukarest gamerei és e-sportolói például "csak" a hardverárakra és a munkalehetőségre panaszkodhatnak.
Budapest is felkerült a legjobbak közé, sőt, Európa minimum félmilliós városai között kifejezetten előkelő helyet foglal el hazánk fővárosa. Remekül állunk az elérhető internetcsomagok sebességében, kedvezőek a lakhatási viszonyok, illetve a gamer és e-sport rendezvények, versenyek terén is az élbolyban vagyunk. 

Külön figyelmet kapott Budapest  az Eventex által is kitüntett V4 Future Sports Festival e-sport versenyei, valamint a hazai gamer rendezvények miatt.Olyan városokat sikerült így megelőznünk, mint Madrid, Hamburg vagy éppen Köln. Sajnos a lassan már a csillagokig emelkedő hardverárak nálunk is alaposan megrövidítették az összesített pontszámot, pedig kicsit kedvezőbb vásárlási lehetőségekkel még inkább az elit mezőnybe kerülhettünk volna.

A részletes pontszámokat és a városok teljes rangsorát ITT találjátok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!