Red Dead Redemption 2-vel fog oktatni egy tanár egy amerikai egyemeten

Red Dead Redemption 2-vel fog oktatni egy tanár egy amerikai egyemeten

Különös kísérletre készül egy oktató egy amerikai egyetemen, ugyanis a Rockstar játékát használja majd a tanórák alatt.

A napokban adott róla hírt a GameSpot, hogy az Egyesült Államokban, pontosabban a Tennessee Egyetemen az egyik előadó, Tore Olsson kitalálta, az előadásai során felhasználja a Red Dead Redemption első és második részét is. Az indoka az volt, hogy ezekkel a programokkal felfedezhetnék és jobban megérthetnék Amerika történelmének az 1899 és 1911 közötti szeletét.

Valószínűleg ezt nem mindenki fogadja ekkora lelkesedéssel, de úgy tűnik az Egyetemen ezt engedélyezi számára, a diákok pedig nem csak fiatalon, de nagyobb korban is a videójáték segítségével tanulhatnak érdekességeket.

Maga az oktató egyébként ezt a tervét Twitteren meg is osztotta, bár hozzátette, hogy a Rockstar alkotásaiban azért vannak bizony pontatlangáságok, viszont mégis remek alapul szolgálnak a téma felvezetéséhez, és átbeszéléséhez. Ide tartozik a határvidékek létrejötte és azoknak az utóélete, a monopolista kapitalizmus ideológiája, a hihetetlen gazdasági egyenlőtlenségek, az őslakosok kifosztása, a női szüfrazsett mozgalmak stb. Továbbá azt is közölte, hogy az órára a diákoknak nem kell rendelkezniük magával a játékokkal, de szerinte a legtöbben már játszottak ezekkel a címekkel vagy valamilyen formában kapcsolatba kerültek velük. Mindenképpen az a célja, hogy még érdekesebbé, csábítóvá és népszerűbbé tegye hazája történelmét, és bízik benne, hogyha beválik, akkor máshol is alkalmazni fogják a módszerét.

Nem véletlen egyébként, hogy erre a játékra esett a választása, hiszen a GTA árnyékában sem szégyenkezhet az RDR2, miután már 36 millió példányt értékesítettek belőle a megjelenése óta.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!