A második legtöbb bevételt hozó mobiljátékként kezdte meg az évet a PUBG Mobile

A második legtöbb bevételt hozó mobiljátékként kezdte meg az évet a PUBG Mobile

A Tencent mobiljátéka megállíthatatlan, folyamatos növekedést produkál az előző évhez képest.

Ha mobiljátékról van szó, akkor a Tencent egyértelműen megkerülhetetlen szereplő, hiszen a világ legnépszerűbb telefonos címeit ez a kínai óriás birtokolja, a Sensor Tower pedig minden hónapban összegyűjti a listát, hogy mely játékok mennyi pénzt hoztak. A résztvevők többsége általában nem változik, egymás között viszont gyakori a pozícióváltás, hiszen eltérő, hogy melyikhez mikor jön például nagyobb frissítés.

A PUBG Mobile 2021 januárjában a világ második legtöbb bevételt generáló mobiljátéka volt, ugyanis iOS-on és Androidon is kiemelkedően teljesített.

259 millió dolláros összbevételével a második helyet sikerült megcsípnie, ami 26 százalékkal több, mint 2020 januárjában. A PUBG Mobile-t csak a Honor of Kings tudta maga mögé utasítani, ami 267,3 millió dollárt hozott a konyhára, ennek 97%-a pedig Kínában gyűlt össze. A PUBG Mobile-nál ez a szám már jobban megoszlik a világ többi égtája között, bár a kínai túlsúly itt is érződik, ennek a 259 millió dollárnak a 60 százaléka érkezett az ázsiai országból, míg 9,8 százaléka Amerikából.

Ezt olvastad már?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!