Közel 3 éve játszott utoljára olyan rosszul az Astralis, mint tegnap délután

Közel 3 éve játszott utoljára olyan rosszul az Astralis, mint tegnap délután

Pénteken folytatódik az IEM Katowice, akkor már a rájátszással.

"Sima Na'Vi győzelem lesz", "Az Astralis könnyedén megnyeri ezt a versenyt is." Leginkább ilyen véleményeket lehetett hallani a közösség többségétől az IEM Katowice kezdetén, ehhez képest tegnap mindkét csapat vereséget szenvedett, ráadásul nem is akármilyen módon. A dánok jogosan foghatják a fejüket, a Na'Vi viszont olyan meccsen kapott ki, amin egyáltalán nem szégyen.

Az első két pályán még szokványos mederben folyt a küzdelem, már ha vehetjük szokványosnak azt, hogy a Spirit pályát nyert az Astralis ellen. Ráadásul a felek egymást pályáit nyerték el, Infernon az Astra győzedelmeskedett 16-11-re, míg Trainen a Spirit volt erősebb, 16-13-as végeredménnyel. Az igazi meglepetés viszont csak ezek után jött.

Dust2, a Counter-Strike és a videojáték történelem egyik, ha nem a legikonikusabb pályája, ami a tökéletes decidernek tűnt, hiszen nagyjából hasonló arányban nyertek rajta meccseket a dánok és az oroszok is. Ehhez képest, tegnap gyakorlatilag csak orosz frageket láttunk a pályán. A világon talán senki sem hitt a szemének, de a Spirit 15-0-ás félidőt zárt CT-ből, a dánok megnyerték ugyan a második pisztolykört, de a magixxék azonnal vissza támadtak és 16-1-re meg is nyerték a pályát. A sors fintora, hogy az Astralis utoljára 2018 nyarán kapott ekkora pofont, akkor a North ellen játszottak a DreamHack Masters Stockholm döntőjében, ahol D2-n szintén 1-16-ra kaptak ki.

Ha pedig ennyi izgalom nem lett volna még elég, akkor este élőben követtük a Na'Vi és a Liquid összecsapását is. A világelső mérte össze tudását azzal a csapattal, aminek irányítását csak pár napja vette át a brazil legenda, FalleN, mégis el tudták verni a Na'Vi csapatát. Mindhárom pálya kellett hozzá, szerencsére ez nem a 2-0-ás meccsek sorát hosszabbította. A végletekig feszült és izgalmas pályákon szurkolhattunk a két csapatnak és ezen a meccsen is a decider, ezúttal Inferno volt a legemlékezetesebb. 

14-10-ről zárkózott fel a Na'Vi, de olyannyira, hogy végül a Liquidnek kellett hosszabbításra mentenie a meccset. Ugyanez volt a helyzet 18-17-nél is, de a Liquid fanok legnagyobb örömére ELiGE, Grim, NAF, Stewie2K és FalleN még csak ekkor lendültek bele igazán. Hiába volt s1mple-ék minden próbálkozása, végül Grim hármasa zárta le a meccset, amit így a Liquid parádés játékkal, 2-1-re tudott megnyerni.

Nagy gondban persze így sincs sem az Astralis, sem a Na'Vi. A rájátszásba így is bejutottak, csak míg a Spirit és a Liquid az elődöntőkben kezd majd, addig a Na'Vi, az Astralis, a Virtus.pro és a Gambit játékosaira elsőként még a negyeddöntők várnak. És jól látjátok, a legjobb 6 csapatból 4 a CIS régióból jött. Elképesztően jól játszanak ezen a versenyen, reméljük, hogy lendületük kitart egész évben és végre lesznek csapatok, akik fel tudják venni a versenyt az európai CS:GO legjobbjaival.

a 2021-es IEM Katowice rájátszásának ágrajza (forrás: hltv.org)

Az IEM Katowice rájátszása pénteken kezdődik majd, természetesen akkor sem maradtok le a meccsekről, továbbra is élőben szurkolhattok majd kedvenceiteknek az esport1tv-n.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!