Kényszerből cserélhet hamarosan játékost az OG?

Kényszerből cserélhet hamarosan játékost az OG?

Szomorú lenne, ha a koronavírus miatt kellene cserélni valakit az aktív játékosok közül.

Egy új csapat megalakulásánál senki sem vár azonnal csodát. Idő kell míg szállingózni kezdenek az eredmények, de talán az egy éves időtáv az, ami alatt már látható, hogy lesz-e a csapatból valami, hogy mik a hibák, mik az erőségek és hogy miként lehet azokat kijavítani, fejleszteni azokon.

Az OG pedig már túl van az egy éves évfordulóján. Ez idő alatt sajnos nem sok mindent tudott felmutatni a csapat. Persze az OG így is a legjobbak között van, HLTV-n felértek a 6. helyre is tavaly, de a legnagyobb versenyeken nem sikerült még bizonyítaniuk. Az ESL Pro League előző szezonját a 9-10. helyen zárták, a cs_summit 7. évadjában az 5-8. helyet érték el, a jelenleg is zajló IEM Katowice CS:GO versenyéből pedig az elsők között estek ki.
Többek között erről a csúfos eredményről is mesélt a csapat irányítója, Aleksib a HLTV podcastjának legutóbbi részében. Sok részletet persze nem árult el a csapat jelenlegi helyzetéről, de azért mondataiból sejthető, hogy hacsak nem változnak meg gyökeresen a dolgok, akkor hamarosan változás jöhet az OG felállásába.

"Hatodik játékos leigazolásán nem nagyon gondolkodtunk. Sokat beszélgetünk egymás között, a teljes csapattal is, sok fajta beszélgetésünk volt már. (nevet) Most éppen kiestünk egy versenyről, amire sokat gyakoroltunk és amibe nagy reményekkel csaptunk bele. Szóval jelenleg sok mindent át kell beszélnünk. Nem tudok konkrétumokat mondani, de az biztos, hogy sok dolgot át kell tárgyalnunk."

Kívülről persze nem látunk bele az OG gondjaiba, a legtöbben mégis NBK-t vagy ISSAA-t érzik a leggyengébb láncszemnek. Ugyanakkor nem mehetünk el amellett a tény mellett sem, amire Aleksib is kitért, ISSAA lehetőségei jelenleg jócskán le vannak korlátozva.

"Bármit is tervezünk, online mérkőzés, bootcamp, mind gondba ütközik ISSAA lakhelye miatt. Online általában 30-50-es pinggel játszunk, ISSAA-nál ez nagyjából a háromszorosa. Nagyon nehéz, mert nem tudjuk meddig tart a COVID időszak, és én pontosan tudom, hogy LAN-on ISSAA a csapat elengedhetetlen tagja, remek hangulatot tud varázsolni és a teljesítménye is sokkal jobb. Jelenleg a jordán nagykövetség kerek perec kijelentette, hogy ISSAA sehová sem mehet az országból, így pedig nagyon nehéz bármit is csapatként megtervezni."

Meglátjuk mit hoz a jövő ISSAA és az OG számára, az biztos, a jelenlegi OG gondokkal küszködik, amik egy részéről egyszerűen nem a játékosok, hanem a világot sújtó koronavírusjárvány tehet. A csapat következő versenye az ESL Pro League 13. szezonja lesz, kíváncsian várjuk, hogy lesz-e bármilyen változás a csapat felállásában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!