Egy professzionális gamer lány épített magának egy 12 millás mini gamer kuckót

Egy professzionális gamer lány épített magának egy 12 millás mini gamer kuckót

Egy videóban be is mutatta, hogy miként néz ki a kis házikója, illetve megosztotta mennyi időbe telt megépítenie.

Manapság egyes helyeken már professzionális gamereknek nevezik azokat, akik abból élnek, hogy valamelyik platformon közvetítik a videójátékos kalandjaikat, illetve ilyen tartalmat gyártanak a követőiknek. Ismertebb nevükön ők egyébként a streamerek, ha szabad ezt mondani. Mindenesetre most egy leányzóra irányítódott a reflektor fény, aki fogta magát és épített egy kis házikót, és elmondása szerint ez gyakorlatilag tökéletesen kiszolgálja azon igényét, hogy gamer legyen és tartalmat gyárthasson.

Az élet profi játékosként és a YouTuberként idillien hangzik, de a valóságban óriási munkát igényel annak érdekében, hogy mindez lehetővé váljon és flottul menjen valaki számára. A követőbázis és egy állandó közönség felépítése nagyon időigényes lehet, ezért sok-sok órát és erőforrást rá kell fordítania annak, aki ezt megvalósítaná, és még ezek megléte sem biztos, hogy sikert eredményez. Egy német lány, Nessa számára azonban ez sikerült, ráadásul ehhez olyan ötlete támadt, hogy megalkotja saját magának az apró gamer házikót. Ez is segített abban, hogy teljes idejében a gamer szenvedélyének hódolhasson, amely gyakorlatilag már a vállalkozásaként is működik.

A játék, a videofilmezés és a szerkesztés szintén elég sok felszerelést igényel, és ezért otthonát speciálisan úgy kellett megtervezni, hogy alkalmazkodjon szakmájának eszközeihez. És persze a legféltettebb kincse, a számítógépe külön kis helyet kapott, ezért hozzá kellett igazítani a világító berendezéseket, kamerátékat és a zöld hátteret is. Ez egy elég kicsi ház, amelyet úgy alakított ki, hogy gyakorlatilag ez az otthona és egyben a munkahelye is. Ezen falak között Nessának megvan mindene, amire szüksége lehet, beleértve egy galériát, ágyat, konyhát és fürdőszobát is.

Hogyan jött az ötlet?

Tanulmányai vége felé egyre inkább felmerült benne a kérdés: hogyan akar élni a jövőben - és persze hol. Akkortájt még az egyszobás apartmanok sem voltak hosszú távon megfizethetőek számára. Ekkor jött az ötlet, hogy akkor miért nem fektet be egy kicsivel többet, és így az igényeinek megfelelően alakíthatná ki a saját otthonát. Szülei támogatásával 2017-ben nekiláthatott az épitkezésnek, majd alig két évvel később adósság nélkül beköltözhetett az álomotthonába. A ház 9 méter hosszú, 2.5 méter széles, 3.95 méter magas és 3.5 tonnát nyom. Mivel trailerrel szállították a helyszínre, ezért még költöznie sem nehéz, ha egyszer odébbállna, bár elsődlegesen azért nem erre lett kitalálva. A teljes költsége a háznak 35 ezer euró, azaz körülbelül 12.5 millió Forint volt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!