Kurt először szólalt fel a FIFA 21-es eltiltása óta, majd megvádolta az EA-t

Kurt először szólalt fel a FIFA 21-es eltiltása óta, majd megvádolta az EA-t

Kurt Fenech az egyik legismertebb név a FIFA közösségen belül, még annak ellenére is, hogy az EA SPORTS eltiltotta a játéktól, ez pedig teljesen kizárta őt a FIFA 21-ből.

A máltai sztár karrierje csúcsán a világ egyik legjobb FIFA-játékosa volt. Emellett az egyik legnépszerűbb is, hiszen nagyon sokat követték a munkásságát, de az is szimpatikus volt a rajongóinak, hogy ő az egyik legszókimondóbb kritikusa a játéknak is egyben.

Még a FIFA 20-as szezonban alakult ki egy feszült helyzet Kurt és az EA között, majd 2020 februárjában eltiltották őt a magatartása miatt, legalábbis a cég szerint. A ban következménye miatt egyáltalán nem játszhat azóta EA-játékokkal. Emiatt rövid ideig kipróbálta a FIFA legnagyobb versenytársát, a PES-t, valamint Kurt szinte teljesen felhagyott a YouTube tartalmak gyártsával, hiszen hónapokig nem töltött fel újabb videót, és alig foglalkozott az eltiltásával - egészen mostanáig. Február 23-án jött egy videó tőle, melyben elárulta, hogy továbbra is teljesen ki van tiltva a FIFA-ból, és persze nem játszhatott a játékkal ezen idő alatt. Továbbá azt is elmondja, hogy az egész eltiltás körüli hercehurca nevetséges volt.

A beszámolója szerint az eltiltása annak eredményeként jött létre, hogy EA azt mondta ő a toxikus közösséget támogatta a játékon belül, viszont amióta ő nincs mégis azt látja, hoigy azóta még rosszabb lett a helyzet. Ezzel igazából a hibát magára az EA-re hárítja, mondván, hogy ők okozzák a közösségen belüli toxicitást, mivel nem lépnek fel azon felhasználókkal szemben, akik valóban megsértik a szolgáltatási és magatartási feltételeket.

"Vitatom ezt a dolgot. Azt mondták, hogy én létrehoztam egy "egészségtelen közösséget". De mégis mi változott az elmúlt évben nélkülem? Toxikusabb, mint valaha volt! Tudom, ki a felelős ezért. Nem én vagyok ... hanem ők (EA-re gondolt) maguk.”

Ezen felül azért hozzáteszi, hogy nem szeretne mentességet kapni azokra a dolgokra, amelyeket a múltban mondott és tett a tiltása előtt, viszont magának az EA-nek is vállalniuk kellene bizonyos felelősséget, mégsem teszik.

Végezetül megdicséri a 14 éves Anders Vejrgangot, a FIFA újdonsült sztárját, aki a FUT Champs-ban egy őrületes, 535 meccses veretlenségis sorozatot hozott össze, mielőtt kikapott volna. Természetesen Kurt szívesen visszatérne, de egyelőre nincs hír arról, hogy ez mikor történhet meg. Néhányszor megpróbálkozott Twitch-en a tiltása utáni időszakban, de ez nem jött össze, így várnunk kell, és meglátjuk, mit hoz a jövő.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!