Minden játékából tiltotta Kurt-öt az EA, ezért nekik megy a játékos!

Minden játékából tiltotta Kurt-öt az EA, ezért nekik megy a játékos!

Nem hagyta tovább az őket ócsároló Kurt tevékenykedését az EA, közleményben tudatták, hogy minden közösségükből kivágták a játékost.

Kurt ‘Kurt0411’ Fenech a FIFA közösség egyik legismertebb és legmegosztóbb személyisége, de most talán túl messzire ment. Bár az is lehet, hogy az EA volt vele minden eddiginél szigorúbb. Mindenesetre a legutóbbi akciói nyomán nagyon komolyan összeakaszkodott a kiadóval a máltai e-sportoló. Korábban is fejezte már ki nem tetszését a EA Sports-os FIFA játékok kapcsán, most viszont tényleg szinte nekik ment és inkompetens bandának nevezte őket. Ez volt a hab a tortánt, amivel kivívta a haragjukat,  ennek következtében véglegesen eltiltották a játéktól.

Jó néhány csata lezajlott már a két fél között, és ezt megunva az EA úgy döntött nincs szükség Kurt jelenlétére a játékukban. Ez viszont nem volt elég, ugyanis az EA fiókjától is megfosztották a máltait, és minden saját címükből száműzték őt büntetésként. Az EA még február 24-én adott ki egy közleményt Twitteren, amelyben azt írták le, hogy egyáltalán nem tolerálják az ilyesfajta fenyegető hangnemet, amit Kurt megengedett magának. A 25 éves profi szerintük átlépett egy olyan határt, mely már személyessé vált.

"Mától kezdve Kurt0411 EA fiókját letiltjuk az összes játékban, és a szolgáltatásunkat sem éri el a jövőben a korábbi és folyamatos inzultálás, valamint sértegetések miatt. Olyan játékokat alkotunk és olyan közösségeket építünk, amelyekben azt szeretnénk, ha a játékosok szórakozhatnak, valamint biztonságos élményt akarunk teremteni mindenki számára, de ennek elengedhetetlen része, hogy ezt zaklatás vagy visszaélés félelme nélkül tehessék meg az emberek. Ha a visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy valaki átlépte ezt a határt, és fenyegető, személyes támadásokat intézett mások felé, akkor intézkedünk annak érdekében, hogy eltávolítsuk a közösségeinkből."

Ezen sorok megjelenésétől kezdve nem is kellett sokat várni Kurt válaszára. Szimplán annyit kért a kiadótól, hogy példákkal szemléltesse a személyes inzultálásokat, illetve érdeklődve várta miféle bizonyítékuk van ellene az EA inkompetens alkalmazottainak fenyegetését illetően. Folytatásként bemutatta a letiltott fiókját, és képeket osztott meg róla, de az ő részére elküldött email-t is felfedte a követőinek. Ebben továbbá még az is megtalálható, hogy az EA végleges tiltással is sújthatja a játékost.

"Hihetetlen dolog, őszintén szólva... kitiltani engem az e-sport versenyeikről nem volt elég. Megpróbálták a Twitch és a Youtube csatornámat is tiltatni. Most pedig lezárják a több, mint 10 éves FUT Founder fiókomat is. Nincsenek rá szavak." - állt a válaszában.

Arra lehet következtetni, hogy a játékos hibának tartja az EA részéről kiosztott ban-t. Szerinte sosem mondott semmi olyat, amit nem kellett volna, még akkor is, ha a kiadó ezt sugallja a közleményében.

"Ez sokkal mélyebb, mint azt bárki is gondolná. Nem akarják, hogy részt vegyek a rendezvényeiken, mert félnek, hogy én nyernék. Én vagyok a második legnagyobb FIFA streamer, de tartanak attól, hogy letaszítom az ő aranyifjúkat (utalt ezzel Castro-ra, aki a legnagyobb FIFA influenszer jelenleg - a szerk.). De mindezek után, ha lepörgött a dolog, legyőzzük őket. Nekik pénzük van, nekünk viszont számaink. B*ssz*k meg, és mindenki más is, aki az ő oldalukon áll." - zárta mondandóját Kurt.

Úgy látszik a nagyközönség számára is kiteregetett háborúja az EA ellen ezzel koránt sem ért véget. Órákkal az EA hivatalos közleménye után egyébként Daniel 'KEEMSTAR' Keem kirakott egy teaser képet is, ami egy készülő dokumentum sorozatról árulkodik. A bukott FIFA sztár, akit az EA el akar tüntetni megosztó szöveg került mellé. Ebből valószínűleg még több információt kaphatunk a kialakult aktuális helyzetről.

Vajon egy e-sportoló, aki egyben közéleti személyiséggé formálódott az évek során képes lehet-e felvenni a versenyt egy cégóriással szemben. És vajon joga van-e az EA-nek egy véleményét kifejtő egyént ilyen durván korlátoznia és megfosztani a lehetőségtől, hogy méltó módon megvédhesse magát. Ezekre a kérdésekre mi biztosan nem mi fogunk választ kapni, de a következő hónapokban a dráma újabb fordulatokat vehet, és kíváncsian várjuk mire jut Kurt az EA ellen vagy éppen fordítva.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!