LoL: Megvan az első magyar játékos, aki EUW-n elérte a Challenger rangot

LoL: Megvan az első magyar játékos, aki EUW-n elérte a Challenger rangot

A Megyék Csatája győztes Nógrádi Tollas Vitézek támogatója lett az első magyar LoL-os, aki Kihívó rangba jutott az EUW szerveren.

Ahogy telnek a napok, úgy lesz egyre több és több Challenger a League of Legends szervereken. Az EUNE-n már több magyar játékosnak sikerült elérni a legmagasabb rangot, közülük Paksai "Paresz" Bálint volt összességében a második, a streamerek közül az első, aki felért a csúcsra. Az MNEB S2 döntő MVP-je mellett érdemes követni más közvetítőket is, így Rácz "Zumei" Dávidot, aki a magyar idézők közül elsőként jutott el az EUW szerveren Challengerbe.

Zumei-t a Megyék Csatája - Országos E-sport Versenyen láthattátok legutóbb csapatban játszani, a Janna tiltások ellenére sikerült kiteljesednie Frenna oldalán. Alistarjával megoldhatatlan feladat elé állította a Budapesti Griffeket, ezzel a Nógrádi Tollas Vitézek elhódították a bajnoki trófeát. A statisztikák alapján nem volt egyszerű dolga a fiatal idézőnek, hogy az erősebb európai szerveren eljusson Kihívóba. Az 56%-os győzelmi arány mellé 115 meccs párosul, amelyeknek "csak" 62,6%-ában választott Jannát. Zumei egyértelműen Janna OTP-ként vonulhat bele a magyar LoL történelemkönyveibe, de jó látni, hogy más karakterekkel is képes nagyon magas szinten teljesíteni. Agresszív stílusa, tökéletes tornádói és rengeteg roamolása megtette hatását, jelenleg a szerver 82. legmagasabban rangsorolt Solo Queue játékosa. Mindenképp nézzétek a streamjeit, ha szeretnétek megtanulni a támogatás csínját-bínját, valamint ha szeretnétek olyan profikat látni egy meccsben Zumei-jel, mint Odoamne (RGE), Bwipo (FNC), Elyoya (MAD) és Skeanz (VIT).

Kételkedtek Janna erejében és hasznosságában? Akkor olvassátok el Zumei véleményét a játék egyik legelső támogató hőséről.

"Tanuljanak meg vele/mellette játszani mert az egyik legerősebb SoloQ support. A leggyorsabb champek közé tartozik és ennek köszönhetően könnyen lehet vele roamolni. A Q (tornádó) eléggé jó wave managementhez és a tradeléshez, hogyha fel van chargeolva. Emellett ott a shield/heal, ami megvédi a csapatot."

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.