Selejtezőből a döntőig és a végső győzelemig - Meglepetéscsapat nyerte az IEM Katowice versenyét

Selejtezőből a döntőig és a végső győzelemig - Meglepetéscsapat nyerte az IEM Katowice versenyét

Megállíthatatlan volt a Gambit!

Egy valamit biztosan elkönyvelhet magának az idei IEM Katowice, hatására megszületett a CIS:GO fogalom. Elképesztő, hogy mennyire eredményesek voltak a CIS csapatok ezen a tornán, az már más kérdés, hogy sokan éppen ezért el is pártoltak a meccsektől. Sok nézőnél még mindig csak a csapat neve számít, G2, Astralis, Fnatic, mindegy kikből áll az adott ötös, mindegy milyen eredményeik vannak, ha ők vannak egy adott mérkőzésen, akkor az csakis lehengerlő lehet, ha viszont mások, mondjuk egy Gambit vagy egy Spirit, akkor az már szóra sem érdemes.

Ti ne essetek ebbe a hibába. Tény, hogy a már említett CIS csapatoknak közel sincs akkora hírneve, mint mondjuk a négyszeres Major győztes dánoknak, ettől még ott van a helyük a legjobbak között. Ezt bebizonyították most is. Hiszen az is tény, hogy a legnagyobbak sorban hullottak el, ennyire futotta most erejükből a többiek pedig megérdemelten jutottak oda, ahová. 

A Gambit és a Virtus.pro például a döntőbe! Ők ketten bizonyultak a z IEM Katowice legjobb csapatainak, pedig mindkét ötös a selejtezőből, a Play-Inből indult. Ráadásul egyiküknek sem indult hibátlanul a verseny. A Gambit ugyan vereség nélkül jutott be a fő eseményre, de ott azonnal kikapott az EG-től, míg a Virtus.pro már a Play-Inben vereséget szenvedett a NiP játékosaitól. Összességében mégis nekik volt a legstabilabb a játékuk.

Ez meglátszott a döntőben is, ahol bár volt egy-két klasszikus, 0:20-nál támadunk be kör, a mérkőzés brutálisan izgalmas és minőségi volt. Biztos, hogy nagyobb szurkoló tábora van például a Liquidnek, a tegnapi döntőnél mégsem kérhettünk volna jobbat.

Vertigon még a VP szurkolók örülhettek, csapatuk ha nehezen is, de megnyerte a Gambit által választott pályát, ami egy Bo5-ös döntőben talán a legjobb kezdés, amit egy csapat kérhet. Nem volt persze könnyű, mindkét alakulat a védekező oldalon volt erősebb, de a VP egy leheletnyivel jobban támadta be a lerakókat, mint ellenfele.

Az igazi meglepetés viszont ez után jött, a Gambit ugyancsak el tudta nyerni ellenfele pályáját, ráadásul nem is akárhogy. A 9-6-os CT félidő Dust2-n még nem is annyira érdekes, az már sokkal inkább, hogy a VP ezek után egyetlen egy kört sem tudott bevédeni. Hét brutális körrel, pár perc leforgása alatt máris kiegyenlített a Gambit, Trainen pedig ott folytatták, ahol Dust2-n abbahagyták.

11 kört támadtak a VP-vel szemben, azon a pályán, amelyik a leginkább CT oldali a jelenlegi metában és ahol folyamatosan foggal-körömmel küzdött a Virtus.pro. YEKINDAR ace, parádés Jame megmozdulások az AWP-vel, de még így is csak 4 körre voltak jók, hiszen 11-4-után zsinórban 5 kört is bevédett a hobbit vezette Gambit.

És talán ez volt az egyik kulcsa a tegnapi sikerüknek, hobbit. A Major győztes IGL, aki nem csak nyitott könyvként olvasta a Virtus.pro köreit, de az egész meccs leginkább fragerős játékosai is volt. A 16-6-os D2 és a 16-4-es Train után 16-12-re nyerte meg Overpasst a Gambit, ami egyúttal már a végső győzelmet is jelentette számukra, hobbit pedig brutális volt mind a négy pályán.

90-65-ös K/D aránnyal zárta a meccset, összesített 106-os ADR-rel és 1.40-es HLTV értékeléssel. Irányítóként persze senki sem várta el tőle ezt a teljesítményt, a kazah IGL azonban a legjobbkor húzta elő a legerősebb formáját. A többiekre sem lehetett panaszunk, tetszik, nem tetszik, ez a Gambit most nagyon egyben van, precízebben, erősebben játszanak, mint a legnagyobbak és ha tartani tudják ezt a formájukat, akkor bizony egész évben számolnunk kell majd velük.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!