Több, mint egy év kellett hozzá, de a VALORANT megelőzte a CS:GO-t

Januárban népszerűbb volt és több nyereséget termelt a Riot játéka.

"A CS:GO killer." Sokszor hallottuk már ezt a mondatot bizonyos játékok kapcsán, az igazság viszont az, hogy ha ideiglenesen voltak is játékok, amik meg tudták szorongatni a CS:GO-t, hosszútávon mindegyik eltörpült mellette. Ilyen a VALORANT is, ami bár óriási népszerűségnek örvend, nem tudta megelőzni a CS:GO statisztikáit, egészen mindeddig.

A januári elemzések szerint a Riot játékát nem csak többen játszották, de sokkal több pénzt is hozott a konyhára. Előbbi kategóriában 29%-kal nőttek a számok decemberről januárra a VALORANT esetében, ráadásul ezen játékosok közel 80%-a visszatérő játékos volt.

Ami pedig a bevételt illeti, itt még nagyobb növekedést tud felmutatni a VALORANT. Egy hónap alatt 39%-kal nőttek a Riot játékának bevételei, ez pedig már elég volt ahhoz, hogy megelőzze a CS:GO-t  a legtöbb pénzt termelő PC-s játékok listáján, ami nem kis szó, tekintve, hogy mekkora piac épült már ki a CS:GO skinjei köré.

Abba pedig bele sem merünk gondolni, hogy mi lesz, ha a VALORANT tényleg megjelenik majd konzolokra is. Ha FPS-ről van szó, akkor a konzoljátékosok köreiben a Battle Royale játékok a csúcstartók, de a már sokszor pletykált konzolos VALORANTtal még ez is megváltozhat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

borítóhoz használt kép forrása: craffic.co.in/

Kövess Minket!