Társasjáték készült a kultikus Jagged Allience alapján

A veterán gamereknek ismerős lehet a Jagged Alliance széria, amiből most elkészült egy társasjáték.

A Jagged Alliance - The Boardgame a kuitikus videojátékszéria második epizódjának történéseit veszi alapul, amelyben egy fiktív banánköztársaság diktatúráját kell megdönteni. Ebben a zsoldoskatonák segítenek, akiket jó pénzért lehet a csatatérre vezényelni. A társasban különböző feladatokat kell teljesíteni, amelyek kvázi egy kampányként foghatóak fel. A nehezedő kihívásokhoz a korábban megszerzett eszközöket és segítőket fel lehet használni, sőt még "mentésre" is van lehetőség egy boríték segítségével.

A harcok kimenetelét, valamint az egyéb döntéseket kockadobás határozza meg, ezért a társas játékmenete alapján beleilleszthető a dungeon crawlerek közé. A PC Guru szerkesztője, bodak ezekkel a szavakkal zárta a tesztjét.

"A Jagged Alliance már kifutott termék, egy-két kivétellel gyakorlatilag csak másodkézből szerezhető be, a kiegészítője pedig még ritkább jelenség (éppen ezért meglepő, hogy idehaza egy internetes bolt raktáron tartja). Egy gyűjtő számára igazi kincs lehet, akkor pedig főleg, ha emellé az eredeti számítógépes játék rajongója, vagy legalább szerette azt. Bár a játékmenetben semmi forradalmi nincsen, egy egész szórakoztató és az eredetihez számos ponton hű, de nem túlbonyolított, olajozottan működő társasjáték lett a Jagged Alliance. A magunk részéről kíváncsian várjuk a kiadó következő projektjét."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!