Gaming: Ezekben a műfajokban találkozhattok leginkább női játékosokkal

A kutatások alapján vannak olyan műfajú videójátékok a gaming világban, amelyekben a nők vannak többségben.

Március 8-a minden évben a nemzetközi nőnap ünnepe, amikor a hölgyek iránti tisztelet és megbecsülés kifejezése kerül az előtérbe. A videójátékok világában lehet még nem tudjátok, de a női gamerek száma a kutatások alapján alig-alig marad el a férfiakétól. Ebben hatalmas szerepet játszik két olyan műfaj, amelyben felülreprezentáltak a nők, vagyis arányaiban sokkal többen játszanak ilyen címekkel, mint más kategóriákban.

Két műfaj, amely meghódította a női gamereket

Az első zsánerbe azok a játékok tartoznak, amelyekben három dolgot kell összehúzni a képernyőn. A "match-3" kategóriában legnépszerűbb Candy Crush Sagával 83%-ban játszanak hölgyek, ami egy óriási embertömeget jelent, mivel csak Google Playben egy milliárd letöltés felett jár. A Candy Crushhoz hasonló mobilos programokból Dunát lehet rekeszteni, a Gardenscape-től kezdve a Harry Potter: Puzzles & Spellsig.

A második olyan csoport, ahol egyértelmű a női többség, a család- és farmszimulátorok világa. A The Sims széria, a FarmVille (2009-2020) és még rengeteg más népszerű program tartozik ide, amelyekben a nők hosszú órákat képesek eltölteni, miközben jól szórakoznak. 

A többi műfajban csak egy-egy kiugróbb értéket lehet találni, legyen szó a nyugati RPG-kről, ahol a Dragon Age: Inqusition (48%), vagy a versenyjátékokról, ahol a Mario Kart Tour (40%) nyerte meg magának a női gamereket. A sportjátékokban szinte alig-alig találni hölgy játékosokkal, a 2017-es kutatásban megkérdezett nőknek mindössze 2%-a számolt be arról, hogy játszik ezzel a műfajnak valamelyik darabjával.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: LGB Esports Female egykori csapa

Kövess Minket!