A BIG lehet az ESL Pro League A csoportjának igazán nagy vesztese

A BIG lehet az ESL Pro League A csoportjának igazán nagy vesztese

Ma már a harmadik vereségét gyűjtheti össze a BIG.

Hat csapat van egy csoportban, de csak hárman jutnak tovább. Nem kell nagy matematikusnak lenni ahhoz, hogy kiszámoljuk, bizony minden csoportban lesznek olyan kiesők, akiktől előzetesen sokkal többet vártunk.

Bár még csak két meccsnap ment le, nagyon úgy tűnik, hogy az első hatos közül a BIG csapata lesz az, amelyik meglepetésként a kiesők között végzi. Már arra sem sokan számítottak, hogy a beugróval játszó OG elveri őket, de tegnap a Heroictól is kikaptak. Attól a Heroictól, ahol a verseny kezdete előtt két játékost is lecseréltek, mondhatni koránt sem szokott még össze a jelenlegi felállás, a gyengécske BIG ellen azonban pont elegek voltak.

Egy pályát azért igy is hoztak a németek, Mirage-on 16-7-re verték a dánokat, de még egy ilyen fölényes győzelem után sem tudták lezárni a meccset. Ráadásul a decider pálya az a Vertigo volt, ahol 100%-os győzelmi rátája volt a BIG-nek az elmúlt 3 hónap meccsei után, a Heroic mégis viszonylag könnyedén, 16-12-re nyerte a pályát és azzal együtt a meccset 2-1-re.

Az ESL Pro League 13. szezonjának tegnapi eredményei:

  • FPX 2:0 Renegades
  • Complexity 2:0 OG
  • BIG 1:2 Heroic

Összeszedetlen, pontatlan és túlzottan is ingerült az egész BIG. Mintha nem is azokat a játékosokat látnánk a kameraképeken, akiket tavaly tavasszal és nyáron. Minimális a csapat munka, legtöbbször az egyéni megmozdulások hozzák meg a köröket a BIG-nek, de azok a győzelemhez nem elegek. Ráadásul még csak nem is annyira effektívek, mint hónapokkal ezelőtt. SyrsoN tavaly az egyik legerősebb AWP-s volt, minden meccséről külön highlights videó készülhetett volna, mostanában viszont az alapvető frageket sem lövi be. Hasonló a helyzete kennySéhez és a francia sztárt már ki is rakták a G2-ból.

Nem esett még ki a BIG, de innentől gyakorlatilag minden meccset nyerniük kell, míg az OG és az FPX csapatainak szinte mindent el kellene veszíteni ahhoz, hogy tabseNék továbbjussanak a csoportkörből. Ráadásul ma a csoport eddigi legjobb ötösével mérkőznek meg.

Az ESL Pro League mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!