Főnixként támadt fel a csapat, de nem a FunPlus Phoenix, hanem a BIG

Főnixként támadt fel a csapat, de nem a FunPlus Phoenix, hanem a BIG

Déltől folytatódik az A csoport küzdelme. 

A BLAST Premier Spring után az EPL sem menekült, itt is meglett az első "2-0-ás meccsek napja" és még ki tudja mennyi lesz. Legnagyobb szerencsénkre viszont még így, három 2-0-ás végeredménnyel is remek meccseket láttunk. Különösen az esti BIG vs Complexity volt kiemelkedő.

Igazi fogadás gyilkos meccs volt, nem valószínű, hogy sokan tippeltek volna a BIG győzelmére. Pedig ami nem sikerült a németeknek a Heroic és az OG, papíron két könnyebb ellenféllel szemben, az tegnap összejött a Complexity ellen. Megszerezte első győzelmét a BIG az ESL Pro League 13. szezonjában, méghozzá nem is akárhogy.

Megmutatták, hogy miért is voltak ők 2020 tavaszának és nyarának a sztárjai, hogy nem kell még lemondani róluk, hiszen könnyedén verni tudják még az olyan remek csapatokat is, mint a Complexity. Ráadásul nem kellett hozzá három pálya, nem kellett hozzá szerencse, nem kellett hozzá, hogy a Complexitynél mindenki bal lábbal kelljen fel. Egyszerűen a BIG előhúzta a kalapból a régi önmagát, Mirage-on 16-12-re, Dust2-n pedig 16-7-re verték a Complexityt.

Mintha kicserélték volna a BIG-et, remekül működött a csapat, mindenki között megvolt az összhang, meg merték húzni azokat az akciókat, amik kiemelnek egy-egy csapatot a tömegből és persze a helyükön voltak az egyéni megmozdulások is. Különösen k1tonál, aki mindkét pályán remekelt. 

Mirage-on még a rekord döntés sem volt messze. 38 fraggel zárta a pályát, a jelenlegi rekord pedig 44. Két-három sikeresebb és/vagy extra kör kellett volna és simán megdöntötte volna az egy pályán lőtt fragek számát. Dust2-n már finomabbra vette a figurát, de a Complexity szurkolók bánatára, még ott sem eléggé. "Csak" 23-at lőtt, amivel így is magasan szerverelső volt, összességében pedig 61-30-ban zárta a meccset, 118.9-es átlagos körönkénti sebzéssel és 1.82-es HLTV értékeléssel.

Az ESL Pro League tegnapi összes eredménye:

  • Renegades 0:2 OG
  • Heroic 2:0 FPX
  • BIG 2:0 Complexity

Ezzel a BIG még életben tartotta reményeit a továbbjutásra, de így sincs könnyű dolguk. Nekik mindenképpen győzelmekre van szükségük, míg az az OG-nak és a Complexitynek nagy pofonokba kellene beleszaladni ahhoz, hogy a németek továbbjussanak a csoportból.

Az ESL Pro League mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!