Minden videojáték, ami sorozatot kap a Netflixen

Minden videojáték, ami sorozatot kap a Netflixen

Óriási választék áll előttünk, rengeteg videojátékadaptáció érkezik majd a jövőben.

Az utóbbi 1-2 évben nagyon megszaladt a gaming népszerűsége, nem véletlen nyúlnak az egyes filmstúdiók is a játékokhoz. Most is több tucat sorozat és film készül, melyeknek mind valamelyik videojátékszéria az alapja. Mi most csak a  Netflix kötelékében készülő darabokra koncentráltunk. Lássuk, hogy milyen játékok fognak megelevenedni előttünk a Netflix jóvoltából a közeljövőben. Fontos, hogy ezúttal csak az új sorozatokat vettük górcső alá, így a The Witcher 2. évada például nem kapott helyett a listán.

DotA: Dragon's Blood

Szinte a semmiből jött a bejelentése, ráadásul nem is kell már sokat várnunk a DotA világában játszódó animére. A sorozat Ashley Miller keze nyomát viseli majd, aki korábban olyan filmeken dolgozott, mint a Thor vagy az X-Men: Az elsők. Az előzetes meglehetősen izgalmas, március 25-én pedig már debütál is majd az első évad, tehát már csak napok kérdése mi magunk is szemügyre vehetjük a DotA animét.

Megjelenés: 2021. március 25.

Resident Evil

Javában készül a legújabb Resident Evil film, ami végre maga mögött hagyja a Paul W. S. Anderson és Mila Yovovich által megformált őrültséget. Teljesen új stáb készíti a filmet és végre egy a játékokhoz hű adaptációt kapunk majd. Nem úgy az élőszereplős sorozat képében, ami mintha megragadt volna Anderson szintjén. A RE játékok csak az alapját adják majd a sorozatnak, aminek főszereplői Jade and Billie Wesker lesznek, akik a Resident Evil széria neves ellenlábasának, Albert Weskernek a lányai. A koronavírus nagyban hátráltatta a projekt létrejöttét, így most 2021 elejére van belőve a forgatás kezdete. Meglátjuk mi lesz belőle.
Megjelenés: leghamarabb 2022-ben

Resident Evil: Infinite Darkness

Nem mentünk túl messzire Raccoon City zombijaitól. Még egy sorozat van készülőben a Netflix berkeiben, ráadásul ez egy animációs széria lesz. Ez már foggal-körömmel ragaszkodik majd a játékok cselekményéhez és szereplőihez is. Nem tudni még sokat a szériáról, de az biztos, hogy Leon S. Kennedy és Claire Redfield állnak majd a főszerepben. Azt sem árulták még el, hogy mikor játszódik majd a cselekmény, de az eddigi képek és az előzetes alapján már jóval a Resident Evil 2 története után járunk, hiszen Leon és Claire is idősebbek már.

Megjelenés: valamikor 2021-ben

Assassin's Creed

Tavaly ősszel jelentette be a Ubisoft, hogy élőszereplős AC sorozat készül, ám gyakorlatilag ez minden amit tudunk a projektről. Nincs előzetes, nincs semmilyen útmutató a sztorihoz. Csak annyit tudunk, hogy az Assassin's Creed játékok adják majd a sorozat alapját. Kíváncsian várjuk, hogy vajon megelevenedik-e majd előttük Altair és Ezio vagy esetleg teljesen új szereplőket és történeteket mutatnak majd be?
Megjelenés: valószínűleg az elkövetkező két évben valamikor

Cyberpunk: Edgerunners

A Cyberpunk 2077 megjelenésétől láttunk ütősebb sikersztorikat, pedig néhány patch után az utóbbi évek egyik legjobb játéka lett belőle. A videojáték mellett a Dark Horse Comics megkapta a jogokat a Cyberpunk 2077 világában játszódó képregények elkészítésére, sőt, még egy animációs sorozatot is tető alá hozhatnak. A cselekmény Night Cityben játszódik majd, de nem tudjuk, hogy mikor. Az viszont biztos, hogy a cselekmény nem kötődik majd erősen a játékhoz.
Megjelenés: leghamarabb 2022-ben

Splinter Cell

Nem csak AC, de Splinter Cell sorozattal is tervez a Ubisoft. Ráadásul a projektet az a Derek Kolstad vezeti, aki a John Wick filmek írója is volt. Az már biztos, hogy animációs széria lesz, több részletet azonban még nem tudunk.
Megjelenés: leghamarabb 2022-ben

Tomb Raider

Még egy animációs sorozat, ám ezúttal nem Ezio és nem Sam Fisher, hanem Lara Croft áll majd a főszerepben. Ez szintén egy olyan projekt, amiről a létezésén kívül semmit sem tudunk még, de jövőhéten saját online rendezvénye lesz a Square Enixnek, a Tomb Raider 25. születésnapjának alkalmából talán kapunk majd néhány részletet.
Megjelenés: nincs információ róla

Angry Birds: Summer Madness

A legújabb animációs sorozattól pontosan azt várhatjuk, mint a két előző mozifilmtől. Kedves, aranyos humort, szeretni való madarakat, gömbölyded malacokat és persze aranyos animációt. Utóbbi jócskán eltér majd a mozikban látottaktól, de az eddigi képek alapján ez a dizájn is szerethető lesz.
Megjelenés: 2021 nyarán

Beyond Good & Evil

Nem csak a játék második része, de egy élőszereplős sorozat is készül, amiről pontosan olyan keveset tudunk, mint magáról a játékról. A Detective Pikachu rendezője, Rob Letterman jegyzi majd a szériát, ám tavaly nyár óta feltűnően nagy a csend a projekt körül. Reméljük, hogy nem kaszálják majd el.
Megjelenés: nincs információ róla

The Division

Nagyon belelendült a Ubisoft! Élőszereplős The Division film is készül, méghozzá David Leitch rendezésében. Sőt, azt is tudjuk már, hogy a főszerepben Jake Gyllenhaal és Jessica Chastain tetszeleg majd. A cselekmény pedig szinte teljes egészében az első játékot idézi majd. Egyelőre nem tudni mikor kezdődik a forgatás, de egyes pletykák alapján már nagyon közel állunk hozzá.
Megjelenés: leghamarabb 2022-ben

Devil May Cry

A Capcom sem marad ki a buliból, bár reméljük, hogy a DMC színvonalasabb lesz, mint a nemrég megjelent Monster Hunter mozifilm. Már ha egyáltalán elkészül-e bármikor. Hiszen az animációs sorozat még 2018-ban lett bejelentve, azóta viszont nem hallani róla semmit.
Megjelenés: nincs információ róla

Final Fantasy

És ha már japán frizurák és gigantikus kardok, akkor nem mehetünk el a Final Fantasy mellett sem. Animációs sorozatban már sokszor láttuk a világot, most viszont élőszereplős változat készül. A COVID-19 járvány viszont ennek is betett, hónapok óta késik a forgatás kezdete, így még az első részleteket sem kaptuk meg a sorozatról.
Megjelenés: nincs információ róla

Cuphead

Kicsit talán furcsa lehet, hogy egy lassan 4 éves játék sorozat miért csak most készül, de ez van. Lassan, de biztosan jön a Cuphead animációs sorozat. Még valamikor idén kellene debütálnia a szériának a két főszereplőt pedig Tru Valentino (Cuphead) és Frank Todaro (Mugman) szólaltatja majd meg. Reméljük ugyanolyan egyedi stílusa lesz, mint magának a játéknak.
Megjelenés: valamikor 2021-ben

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!