Gaming: Közel 200 alkalmazottjától válik meg az Activision Blizzard

Gaming: Közel 200 alkalmazottjától válik meg az Activision Blizzard

Leépítések zajlanak az Activision Blizzardnál, mivel az online események miatt nincs szükségük annyi humán erőforrásra.

Két hatalmas bajnokság zajlik az Activision Blizzard égisze alatt. Az Overwatch League és a Call of Duty League hatalmas tömegeket mozgat meg hétről hétre, azonban a koronavírus miatt online térben zajlanak az események. Ennek köszönhetően egyszerűen nem tudott mit tenni a vezetés, kénytelenek voltak megválni ötven olyan alkalmazottól, akik az e-sport szektoron belül töltöttek be valamilyen munkakört.

Az erőforrások allokálása komoly feladatok elé állította az Activision Blizzard Sports and Entertainment csapatát, akiknek úgy kellett megtalálni a legjobb megoldást, hogy elégedettek legyenek a csapatok, tulajdonosok, ligák és szurkolók. Ez nem jelenti azt, hogy a Blizzard felhagy a jövőben az élő közönség előtt megrendezett versenyekkel, de kénytelenek voltak reagálni a jelen körülményekre.

Az USA állampolgárok közé tartozó elbocsátottak a felmondásról szóló dokumentum mellé néhány extra juttatásban részesülnek. Kilencven napig kapnak még fizetést, egy évig még élvezhetik a támogatott egészségügyi szolgáltatásokat, valamint 200 dollár értékben kaptak Battle.net ajándékkártyákat. Nem csak az Activision Blizzard Esport csapatából küldtek el alkalmazottakat. A King.comot is érintő leépítések következtében nagyjából 190 munkatársának kötötte fel az útilaput a talpára a világ egyik legnagyobb videójátékokkal foglalkozó vállalata.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!