LoL: Elveszítheti egyik legnagyobb szponzorát a Riot Games

A Riot Games CEO-jával kapcsolatos vádak miatt bonthatja fel a szerződést a perifériagyártó.

Néhány hete robbant ki a botrány, amelynek középpontjában a Riot Games elnök-vezérigazgatója, Nicolo Laurent áll. A világ egyik legismertebb videójátékos vállalatának első emberét egykori alkalmazottja vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őt. A vizsgálatok folyamatosan zajlanak a háttérben, egyelőre még nem került pont az ügy végére. Ezzel párhuzamosan az Alienware bejelentette, hogy egy évvel a szerződés lejárta előtt megszakítják a szponzori kapcsolatot a Riot Gamesszel.

Az Alienware és a Riot Games partnersége rányomta a bélyegét a globális e-sport eseményeire, legyen szó az LEC-ről vagy az világbajnokságról. Eredetileg 2022 januárjában tárgyalták volna újra a folytatást, azonban ennek a szoros kapcsolatnak úgy tűnik, hogy örökre vége.

"Az Alienware egy nagyon értékes partnere volt a Riotnak 2019 januárja óta. Jelenleg nem fűzhetünk magyarázatot a velük kötött megállapodáshoz. Mialatt folytatjuk a párbeszédet az Alienware-rel, minden közvetítésből eltávolítottuk a brandingjüket." - nyilatkozta a Riot a Dot Esportsnak.

A Dell kötelékébe tartozó gamer márka egyértelműen kijelentette, hogy a CEO-val kapcsolatos vádak miatt bontotta fel a szerződést. Egyelőre a vizsgálatok zajlanak Nicolo Laurent-nel kapcsolatos vádak miatt, amelyeket Sharon O'Donnell nyújtott be a bíróságon.

Ha további részleteket szeretnétek megtudni a K&H MN3B-ről, akkor irány a bajnokság hivatalos Facebook oldala!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál nézni LoL e-sport közvetítéseket?