Szexuális zaklatással vádolják a Riot Games elnök-vezérigazgatóját

Ezúttal a legmagasabb szintre gyűrűzhetett be a nemi diszkrimináció és szexuális zaklatás a Riot Games csapatában.

A Riot Games egykori alkalmazottja keresetet nyújtott be a cég elnök-vezérigazgatójával, Nicolo Laurent-nal szemben. A vádak szerint a CEO szexuálisan zaklatta Sharon O'Donnellt, aki hiába próbálta jelezni a Riot HR osztályán a panaszait, a vezetőség kirúgta őt a vállalattól.

A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságra benyújtott dokumentumokban Sharon O'Donnell azt állítja, hogy Laurent áthívta őt magához, miközben ráerősített arra, hogy ketten lesznek csak, mivel a felesége távol van. Emellett O'Donnellnek azt mondta, hogy a "felesége mindig is féltények volt a gyönyörű nőkre". A vádlót 2020-ban távolították el a Riot Gamestől, a keresetet 2021 januárjában nyújtotta be a bíróságon. A Riot Games reagált az esetre, amelyben megfogalmazták, hogy minden erejükkel azon dolgoznak, hogy az ügyet feltárják és a megfelelő lépéseket megtegyék. Laurent teljes kooperációt és támogatást ígért a vizsgálatok során a Riot közleménye alapján, ő maga azonban még nem szólalt meg az eset kapcsán.

Ez nem az első alkalom, hogy felső vezető neve merül fel szexuális zaklatás kapcsán. 2018-ban Scott Gelbet (COO) két hónapra kapott fizetés nélküli felfüggesztés, amíg tisztázták a nevét. Mivel még mindig betölti ezt a pozíciót a cégnél, lehetséges, hogy tisztázta a nevét, de a belső vizsgálat részleteit azóta sem árulta el a Riot. A világ egyik legismertebb videójáték-fejlesztője az elmúlt években többször hangoztatta, hogy fontos a cégen belüli diszkrimináció felszámolása, egy élhető munkakörnyezet kialakítása és minden problémás eset felgöngyölítése. Eközben ott van az a 10 millió dolláros kártérítés, amelyet a női dolgozóknak ki kellett fizetnie a Riot Gamesnek, mivel azonos munkáért kevesebb bért kaptak, valamint többször estek áldozatául a vezető beosztású férfiak zaklatásainak.

A Riot Games és O'Donnell kapcsolatának megszűnése a két fél szerint nem ugyanúgy történt. Amíg a hölgy azt állítja, hogy azért rúgták ki, mert jelentette a zaklatást a HR-nek, addig a Riot elmondása szerint több panasz érkezett O'Donnellre, ezért kellett őt eltávolítani. Minden más indok egyszerűen hazugság.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!