Nyolc körös hátrányból, hampus brutális teljesítményével fordított a NiP

Nyolc körös hátrányból, hampus brutális teljesítményével fordított a NiP

Évek múltán is működik még a NiP magic.

Utolsó meccsnapjához érkezett az ESL Pro League 13. szezonjának B csoportja. Ez volt az a hatos, akik közül gyakorlatilag bárki továbbjuthatott volna és gyakorlatilag bárki meglepetésnek számít, ha kiesik a csoportból. Két biztos kiesőnk pedig már van is!

Az egyik a mousesports, ahol bár látszik, hogy egyre több idejük van dexterrel gyakorolni, egyre több idejük van hozzászokni a másik stílusához és erősségeihez, a csapat még sem működik még jól. Leginkább csak az egyéni megmozdulásokra építenek, egyelőre nincsenek meg a hiánytalanul működő CT körök és a támadások is sokszor erőtlenek. Eddig egyetlen egy meccset sem nyert a mouz.

A másik biztos kieső a FaZe, akiktől jóval többet vártak a szurkolók. Négy mérkőzés után egyetlen egy győzelmük van, a gyengécske mouzt tudták elverni pár napja. Nagy csalódás a karrigan irányította csapat, főleg, hogy most már volt azért idejük gyakorolni és összeszokni. Úgy néz ki, hogy ettől sokkal több időre és munkára lesz szüksége a csapatnak.

a B csoport aktuális állása (forrás: hltv.org)

A továbbjutók között még lehetnek változások és persze a csoportelsőségért is harcolnak még a csapatok. Utóbbira a G2 és az ENCE  esélyes leginkább, de a NiP is megelőzhet még mindenkit. Kel hozzá a matek és kell a NiP ma esti győzelme. Ha viszont ma erősebb lesz a Vitality, akkor olyan forgatókönyve is lehet még a B csoportnak, amiben a franciák továbbjutnak, a svédek pedig nem. Pedig az eddigiek alapján a NiP talán jobban megérdemelnék a rájátszást. Tegnap a mouz ellen játszottak és bár az első pálya teljes egészében ropzék dominanciájáról szólt, végül összekapta magát a NiP.

A mousesports pályájának megnyerésével ki tudtak egyenlíteni, Mirage-on pedig óriási hátrányból fordítottak. 13-5-re vezetettek frozenék, már szinte a zsebükben volt a győzelem, de a NiP, különösen hampus az utolsó pillanatokban tudta megemberelni magát. 32-23-ban zárt a svéd irányító, a csapat pedig 5-13-ról végül 16-14-re nyerte meg a pályát, azzal együtt a meccset is.

Az ESL Pro League tegnapi eredményei:

  • G2 2:0 FaZe
  • NiP 2:1 mousesports
  • Vitality 0:2 ENCE

Ahogy azt már az A csoportnál megszokhattuk, az utolsó meccsek, az utolsó továbbjutásért zajló küzdelmek mind egyszerre mennek majd. Este 19 órától kezdődik a mai mindhárom mérkőzés, az Esport1 stábja pedig kettőt is élőben követ majd.

Az ESL Pro League mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!