Gaming:  Egy magyar srác megdöntötte a Minecraft speedrun világrekordot

Gaming: Egy magyar srác megdöntötte a Minecraft speedrun világrekordot

Büszke lehet minden magyar gamer arra, amit fe666 elért Minecraftban.

A Minecraft jelenleg a világ legnagyobb példányszámban értékesített videójátéka. A hatalmas népszerűséget annak köszönheti, hogy életkortól függetlenül bárkinek lehetősége van arra, hogy megépítse álmai valóságát a virtuális térben. A gépigénye elképesztően alacsony, a közösségi élmény garantált a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen. A kreativitásnak nem sok minden van a játékban, ami gátat szab, azonban vannak olyan gamerek, akik ezekre egyáltalán nem vágynak. Az ő számukra a legnagyobb boldogságot az jelenti, ha a jobb felső sarokban pörgő számláló minél alacsonyabb értéket mutat. Ők a speedrunnerek, akik egy-egy játékot minél rövidebb idő alatt szeretnének befejezni, ezzel feszegetik a programkódok és saját ügyességük határait.

Minecraftban rengeteg mód van arra, hogy bárkiből speedrunner világrekorder legyen, ezek közül az egyik a Minecraft 1.16.1 RSG (Random Seed Glitchless), ami a 2011-es Java Editionön belül fut. Fe666 már nem először szerepel a világ legjobbjai között, ugyanis néhány héttel ezelőtti teljesítményével befért a top 30-ba. Legutóbbi próbálkozása azonban annyira jól sikerült, hogy 11 perc és 53 másodperc in-game idővel az abszolút rekordot döntötte meg glitchek kihasználása nélkül a legnehezebb fokozaton.

Hatalmas gratuláció illeti meg a tehetséges magyar speedrunnert, aki megmutatta az egész világnak, hogyan kell igazából átszáguldani a pályán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te "speedrunoltál" már valaha?