LoL: Magyarország legjobb midese ott lesz az EU Mastersen

LoL: Magyarország legjobb midese ott lesz az EU Mastersen

Idén sem marad Európa második legrangosabb bajnoksága magyar játékos nélkül.

Subicz "Bluerzor" Dániel az utolsó lépcsőfoknál botlott meg, Szépvölgyi "mumus100" Márió egy Bo3-ra és egy Bo5-re volt tőle, de Török "Meight" Máté nem hibázott. A Team Plague K&H MN3B csapatának, valamint a szerb Z10 ESHARK együttesének középső ösvényes titánja remek játékkal rukkolt elő a CR4ZY elleni mindent eldöntő Bo5-ös szériában, így a Z10 és Meight biztosan ott lesz az EU Mastersen.

Különös hetek állnak Meight mögött, ugyanis az Esports Balkan League 8. szezonja nélküle indult útjára. Sem magyar csapatnak, sem magyar játékosnak nem szurkolhattatok a kelet-közép-európai régió legnagyobb LoL tornáján, azonban a Z10 úgy döntött, hogy V0N mellé leigazolják a tapasztalt midest. A fiatal magyar tehetség az elmúlt években meghatározó szereplője volt az EBL-nek, zsinórban háromszor döntőzött, ami egészen elképesztő teljesítménynek számít ebben a kiegyensúlyozott és nagyon erős mezőnyben. A két ezüstérem, valamint az MVP trófeával megkoronázott bajnoki cím után nagy kihívás elé állították Meightet. Március 1-jén kezdte meg az EBL S8-ban a szereplését hazánk legjobb midese, az alapszakasz utolsó négy meccsén segítette a Z10-t. Három győzelem mellett mindössze egyetlen vereséget gyűjtött be a gárda, így a rájátszásba komoly esélyesként vágtak bele. A CR4ZYt simán 3-0-zták, így az EU Masters Play-In már zsebben van, innentől a cél a Main Event és az EBL S8 bajnoki címe.

A döntőben az előző bajnokkal, a ŠAIM SE SuppUp csapatával mérkőzik meg Meight és a Z10, amelyik csapat nyer, az egyből az EU Masters csoportköreibe kerül. A vesztesnek a Play-In szakasszal kell beérnie, ahonnan nem lesz egyszerű bejutni a Main Eventre. Az EBL S8 döntőjét március 27-én 17:00-tól rendezik, szurkoljatok Meightnek és a Z10-nek a bajnokság hivatalos Twitch csatornáján.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Meight és csapata megnyeri az EBL 8. szezonját?