Őrületes összegért szerezheti meg magának a Discordot a Microsoft

Őrületes összegért szerezheti meg magának a Discordot a Microsoft

A népszerű csevegőprogram majdnem minden pénzt megér a Microsoft szerint.

Hatalmas összegeket mozgat meg a Microsoft, hogy egyre nagyobb szeletet hasítson ki a videójátékok világából. Nem olyan régen bekebelezték a Bethesdát 7,5 milliárd dollárért, most a Discordra vetették ki hálójukat. Az első sorban gamerek számára készített csevegőprogramért nem kevesebb, mint 10 milliárd dollárt, azaz 3 billió forintot fizethet ki a Satya Nadella által vezetett gigavállalat.

Az elképesztő összeg kifizetése mögött racionális döntés áll, ugyanis pontosan tudja a Microsoft, hogy mekkora hatással van a hétköznapokra a DC. Havonta több, mint 100 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet a csevegőplatform, ahol a legkülönbözőbb módokon tudnak kapcsolatba lépni egymással az emberek. Online táncórákat tartanál? Ott a Discord! Könyvklubot szeretnél átvinni az online térbe? Ne keress tovább programokat, itt a Discord! A legnagyobb tech cégek és videójátékos szervezetek már átálltak arra, hogy a mindennapi kommunikáció során a Discordon áramoltatják az információkat. A San Fransiscó-i cég térnyerésébe beleszólt a pandémia, amely a négy fal közé kényszerítette a világ népességének jelentős hányadát. 

Az elemzők szerint minden adott a Microsoft számára, hogy az üzlet nyélbe ütése után a Nitrót és a Game Passt összekapcsolja. Ezzel kiépülhet az előfizetéseknek egy olyan hálózata, amivel minden gamer jól járhat. A Discord felvásárlása még nem hivatalos, jelenleg is tárgyalások zajlanak a háttérben.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te használod a Discordot a mindennapokban?