Megorrolt a közösség Ronaldinho FIFA 21 e-sport csapatára az egyik edző hülyesége miatt

Megorrolt a közösség Ronaldinho FIFA 21 e-sport csapatára az egyik edző hülyesége miatt

Kiszivárgott üzenetek miatt támadás érte az R10 Team szervezetet, miután az egyik edzője rosszul viselte az egyik játékos döntését, miszerint elutasította a szerződést.

Ronaldinho még 2019-ben lépett be az e-sportba és indította útjára a saját szervezetét R10 Team néven. Az elmúlt két év alatt még nem sikerült letennie az együttesnek a névjegyét, legalábbis ahhoz képest, hogy mit ért el brazil labdazsonglőr a valódi futballpályákon. Viszont most elég forró lett a csapat lába alatt a talaj.

Március 22-én és 23-án is kiszivárgott néhány szöveges üzenet, mely Renato Sa Neto az R10 Team egyik ügyvezetője és edzője és az uruguayi profi FIFA e-sportoló, Agustín Wilkins között zajloatt. Ő volt az egyik olyan kiszemelt, akit fel akartak venni a csapatba. Viszont a játékos elutasította a neki kínált szerződést, ekkor azonban a dolgok rossz irányba mentek el a dolgok. Majd nem sokkal később felkerültek a netre is a részletek.

Az egyik tweetben az alábbiakat lehetett olvasni: „Miután elutasítottam a szerződést, amelyet az R10 TEAM elküldött nekem, a klub vezérigazgatója (Renato) érdekes módon válaszolt. Sokszor panaszkodunk a közösségen belüli toxikus viselkedésre, de ha valóban segíteni akarunk a játékosbázis növekedésében, akkor ez egy elfogadhatatlan bánásmód a játékosokkal szemben.”

A mellékelt videóban hangfelvételek is voltak találhatók, amelyekben Renato azzal vádolja Wilkins-t, hogy pazarolja az idejét. A következőket mondta: „Grilleztem volna a családommal és a barátaimmal, de végül azért nem találkoztam velük, hogy összerakjam a szerződésedet." Mindezt úgy, hogy közben többször is szidalmazta a játékost és az édesanyját.

Az R10 Team természetesen kiadott egy közleményt erről az esetről, és mint kiderült Renato tudja, hogy hibát követett el, és nem akarta megsérteni a játékost, ezért bocsánatot kért. Sőt, rájött, hogy nem árt, ha alaposan elgondolkozik mekkora hibát vétett, és igyekszik tanulni az esetből, hogy soha többet ilyesmi ne fordulhasson elő.

Március 23-án Wilkins egyébként bejelentette, hogy sikerült csapatot találnia, és végül a Central Español Fútbol Clubot választotta. Az eset természetesen sokaknak nem tetszett, és bizony komoly támadások is érték a csapatot a Twitteren, így valószínűleg nem véletlen, hogy a jövőben egy kicsit háttérbe szorítják majd Renatot az eset miatt, de hogy pontosan mi lesz vele, azt egyelőre még nem tudni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!