LoL: Top 5 játékos az LEC 2021-es tavaszi alapszakaszából

LoL: Top 5 játékos az LEC 2021-es tavaszi alapszakaszából

Kiemelkedő teljesítményekből nem volt hiány az LEC alapszakaszában.

Már csak kettőt kell aludni az LEC 2021-es tavaszi szezonjának rájátszásáig, amelyet élőben, magyar nyelven követhettek az Esport2tv Twitch csatornán, sőt még Mystery Giftet is nyerhettek. Pénteken 18:00-tól összecsap a Fnatic és az SK Gaming, ezzel hivatalosan megkezdődik a kieséses szakasz, amelyet százezrek várnak már tűkön ülve. A Riot Games hivatalos MVP választására még várni kell, addig tekintsetek végig azokon a játékosokon, akik kimagasló teljesítményt tettek le az asztalra az LEC 2021-es tavaszi szezonjának alapszakaszában. A top 5 idéző kiválasztása során az egyéni statisztikák mellett mindenképp figyelembe kell venni a csapat mérlegét is.

Rekkles (G2 Esports) - ADC

 

A Fnatic legendája már a G2 mezében kezdte meg a szezont, ami az eddig látottak alapján teljesen megérte mindkét félnek. A G2 megnyerte az alapszakaszt, Rekkles a legjobb KDA (12,6) és legjobb percenkénti sebzés (573) büszke tulajdonosának mondhatja magát.

Inspired (Rogue) - jungle

Az elmúlt szezonokban Jankosról és Selfmade-ről szóltak a hírek, azonban Inspired képes volt túlszárnyalni őket az elmúlt hetekben. Övé a legjobb KDA (5,7) a junglerek között, miközben a gyilkosságok 64,2%-ában részt vett. A Rogue azonos mérleggel zárt, mint a G2, amiben óriási szerepe volt a 19 éves lengyel játékosnak.

Caps (G2 Esports) - mid

Már évek óta a világ egyik legjobb középső ösvényesének számít a dán fenomén, akinek a legnehezebb pillanatokban sem remegett meg a keze. Sokan mondták, hogy Larssen átveheti tőle a stafétát Európában, de rácáfolt a kritikusaira. Kimagasló statisztikákkal rendelkezik (6,0 KDA, 572 DMG/M, 64,3% KP) Európa legerősebb csapatában, mindenképp helye van a listán.

Larssen (Rogue) - mid

A svéd tehetség tényleg elképesztő teljesítményre képes, azonban szerencsétlenségére van egy Caps nevű úriember, aki mindig képes egy lépéssel előrébb járni. Larssen KDA-ja (7,8) a második legjobb volt a mezőnyben, ahogy a 10,6-es farmelőny/15 perces statisztikára is igazán büszke lehet. A Rogue egyértelműen a legnagyobb riválisa a G2-nak jelenleg, azonban az alapszakaszban mindkétszer elvéreztek a címvédővel szemben.

Elyoya (MAD Lions) - jungle

Kicsit döcögősen kezdte a szezont a MAD rookie-ja, de utána sikerült megtalálnia azt a stílust, ami fekszik neki. A bronzérmes csapat motorja volt végig az alapszakaszban, ő szabott fazont a csapat mérkőzéseinek. 4,4-es KDA-ja a második legjobb, a 73,2%-os gyilkosságokban való részvétele az abszolút legjobbnak számít a dzsungelesek között. Kizárólag a statisztikák alapján Jankos mellé oda kell tenni Elyoya teljesítményét, ami nem rossz egy újonctól.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki volt az LEC 2021-es tavaszi alapszakaszának MVP-je?