LoL: Meglépte azt a Dota 2, amit a Riot Games nem mer, hiába követelik évek óta

Teljesen más hozzáállással viszonyulnak a fejlesztők a MOBA játékok egyik olyan problémájához, ami komoly indulatokat vált ki a közösség tagjaiból.

Komoly bejelentések érkeztek a Dota 2 kapcsán, amelyek kifejezetten az új játékosokat érintik. A Valve megpróbálja tökéletesíteni a segítségnyújtást azok számára, akik a világ legnagyobb összdíjazású tornájával büszkélkedő videójátékában szeretnének szárnyaikat bontogatni. Extra jutalmazási rendszerrel, játékon belüli tanácsokkal és "új játékos móddal" próbálják meggyőzni a gamereket, hogy vágjanak bele a dotázásba. Ebben a tekintetben a Riot Games és a League of Legends kitett magáért, kifejezetten hasznos tippekkel és tanácsokkal látják el az újoncokat, azonban van egy terület, amelyen nem akarnak drasztikus lépéseket tenni. Itt kerülnek képbe a smurfök, vagyis azok a fiókok, amelyeken tapasztalt játékosok játszanak, de alacsonyabb rangú ellenfelekkel mérkőznek meg.

Dota 2-ben bannolják a smurföket, LoL-ban (szinte) semmilyen szankció nem sújtja őket

A minél igazságosabb mérkőzések miatt úgy döntött a Valve, hogy a smurfölés bannolható tulajdonsága lesz a fiókoknak. Ha jelentik a játékosok ezeket az accokat, akkor kivizsgálja az eseteket a csapat, és meghozzák azt a döntést, amire rengetegen vártak. Ezzel párhuzamosan a boostereket, a boostolt fiókokat, valamint minden olyan tevékenységet, ami károsan hat a matchmakingre, sokkal komolyabban szankcionálnak.

A Riot Games eközben azon dolgozik, hogy a smurfök ugyanúgy részei maradjanak a League of Legends ökoszisztémájának. Ennek érdekében létrehozták a "smurf queue-kat", amelyben alacsonyabb rangú, de jobb MMR-rel rendelkező játékosokat sorsolnak össze. Ez csak egy megoldás, ami nem is biztos, hogy mindig megvalósítható. A drasztikusabb lépéseket, így a kitiltás lehetőségét szinte biztosan felvetették már egymás között, de a közösség felé ezt nem kommunikálták. Egyelőre be kell érni azzal, hogy a boostolt fiókokat kidobják, valamint a smurföket megpróbálják külön útvonalon elvezetni abba az ELO-ba, ahova tartoznak. Az alábbiakban a Riot hivatalos véleményét olvashatjátok, amelyet 2018 májusában rögzítettek a támogatói oldalon:

"A törpefiók egy másodlagos League of Legends-fiók létrehozását jelenti. Azért nem támogatjuk ezt a gyakorlatot, mert elrontja mások játékát. Senkinek sem jó, ha Bronz ligában valaki sorra nyeri a meccseket a törpefiókjával. A jelenséget nehéz általánosan kezelni a LoL-játékosok hatalmas száma és a fiók létrehozásának egyszerűsége miatt. A legtöbb esetben nem tudjuk előre kizárni a törpefiókokat egy játékból. Aktívan keressük a további módszereket annak megelőzésére, hogy valaki törpefiókot használjon versenyeken. Amennyiben például találunk egy törpefiókot, amelynek tulajdonosa szándékosan elrontja mások szórakozását, akkor az is előfordulhat, hogy a törpefiók mellett az elsődleges fiókot is felfüggesztjük."

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti próbáltátok már az Unranked to Challenger kihívást?