Mélyponton a Fnatic és az Astralis is gyengélkedik

Mélyponton a Fnatic és az Astralis is gyengélkedik

Délben folytatódik az ESL Pro League 13. szezonjának magyar közvetítése.

Akár csak a B csoport, a D is rendkívül erősre sikerült az ESL Pro League 13. szezonjában, már ami a csapatneveket illeti. Előzetesen szinte bármelyik csapatból kinéztük a továbbjutást és azt is, hogy végül olyan ötösök eshetnek majd ki a csoportból, mint például az Astralis. Két meccsnap után már kezd tisztulni a kép, de még mindig nem tudunk egyeduralkodót hirdetni a D csoportban.

Az viszont biztos, hogy a Fnatic soha nem látott mélységekben van. Nehéz, eredménytelen hónapok vannak a csapat mögött és az eddigi két EPL meccsükön is leszerepeltek. Még csak pályát sem tudtak nyerni a Liquid és az Endpoint ellen sem. Összehasonlításképp, tavaly ilyenkor ők nyerték meg az EPL 11. szezonját, most pedig benne van a pakliban, hogy 5 vereséggel esnek majd ki a csoportjukból. Ha így lesz, aligha éli túl az ötös, valószínűleg jönnek majd a cserék.

Ugyancsak gyengélkedik az Astralis is. A csapat előzetesen fűt-fát összeígért, hogy megreformálják a hat emberes felállást, hogy sok újdonsággal készülnek az EPL-re. Ehhez képest Bubzkjit továbbra sem engedik felállni a kispadról, a csapat pedig szenved. az EG 2-1-re verte őket, a Liquid pedig ugyan kikapott, a dánokat device egyéni teljesítménye mentette meg. Tegnapi játékuknak köze nem volt ahhoz a tökéletes csapatmunkához, amit megszoktunk tőlük már évek óta.

Az EPL 13 "D" csoportjának első meccsnapi eredményei:

  • VP 2:0 Endpoint
  • Liquid 2:0 Fnatic
  • Astralis 1:2 EG

Jelenleg a VP vezeti a csoportot, de ők annyira beton biztosak, mint sokan várták volna. Sokat hibáznak, pontatlanul, kapkodva játszanak, aminek az az eredménye, hogy óriási előnyöket is képesek eljátszani. Jelenleg nehéz megmondani, hogy a VP, Astralis, Liquid, EG négyesből melyik csapat esik majd ki, de minimum az egyiknek muszáj lesz, hiszen továbbra is csak az első három ötös jut tovább.

Az EPL 13 "D" csoportjának második meccsnapi eredményei:

  • Endpoint 2:0 Fnatic
  • VP 2:1 EG
  • Astralis 2:0 Liquid

Izgalmas meccsek előtt állunk ma is. Ahogy azt már megszokhattátok 12 órától jön az első összecsapás az esport1tv-n és egészen éjszakáig szurkolhatunk a legjobbaknak.

Az EPL 13 mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!