Eddig bírta a kolosszus, vége a Cloud9-nak!

Eddig bírta a kolosszus, vége a Cloud9-nak!

Teljes CS:GO csapatát dobta a Cloud9.

Fél éve, 2020 szeptemberében ébredt fel álmából as kolosszus, az új Cloud9. HenryG, a csapat felépítésével megbízott ex-kommentátor legalábbis mindig így hivatkozott a projektre, "a kolosszus". A tervek azonban koránt sem úgy sültek el, ahogy azt várták, meccsről meccsre egyre több szög került a Cloud9 koporsójába.

Az utolsót valószínűleg az ESL Pro League jelentette, ahol bár voltak jó meccseik és sokáig úgy tűnt, hogy továbbjutnak, végül egy katasztrofális MiBR elleni vereséggel estek ki a C csoportból. Ezt már nem élte túl az ötös, hiába volt nagy a hype, hiába volt nagy a lelkesedés és hiába tettek bele komoly munkát a játékosok és a teljes csapat is, a Cloud9 nem élte túl a sikertelenséget.

Óriási összegekből épült fel a jelenlegi csapat, a sorozatos vereségek és a COVID-19 okozta anyagi gondok viszont megölték a csapatot. A Cloud9 átigazolási listára tette mind az öt játékosát és az edzőjüket is. Egyelőre nem is terveznek új ötöst, de nem zárkóznak el teljesen a visszatéréstől. Egy darabig biztosan nem lesz CS:GO csapata a Cloud9-nak, később viszont felállhat még egy új NA alakulat.

Ezzel újabb ötös került a szakadék szélére, kérdéses, hogy hol és mikor folytathatják az ex-C9 játékosok. YNk, a FaZe ex-edzőjének elképzelése futótűzként terjedt el a fanok között. Szerinte es3tag még az Astralishoz is visszatérhet, ha folytatódik a dánok gyengélkedése, Xeppaa és floppy VALORANTra válthatnak, ALEXnek jó választás lenne a mouz, míg mezii akár az OG-ban is kiköthet. Akárhogy is, a Cloud9 már sokadjára esik hasra és nem tudni, hogy innen hogyan és mikor állhatnak majd fel.

A csapat nélkül maradt ex-C9 játékosok:

  • Ricky "floppy" Kemery
  • Alex "ALEX" McMeekin
  • William "mezii" Merriman
  • Patrick "es3tag" Hansen
  • Erick "Xeppaa" Bach
  • Chris "Elmapuddy" Tebbit (edző)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!