Jön az ESL Pro League rájátszása! - Ők most a világ legjobb csapatai

Jön az ESL Pro League rájátszása! - Ők most a világ legjobb csapatai

A világ 12 legjobb csapatával folytatódik az EPL.

Három hete rugaszkodott el a startvonaltól az EPL, vagyis az ESL Pro League legújabb, összeggében már a 13. szezonja. A világ 24 legjobb csapatának szurkolhattunk hetekig, most pedig jön az igazán izgalmas rész, a rájátszás.

A kezdeti 24 alakulatból már csak 12 van talpon, ők vannak most a legjobb formában, ők most a világ legjobbjai. De, hogy közöttük milyenek az erőviszonyok, azt majd a rájátszás dönti el. Az a rájátszás, ami idén egy kicsit megváltozott, egy kicsit bonyolultabb lett. 

A négy csoportelső csapat, az Astralis, a Gambit, a NiP és a Heroic egy külön ágrajza került, ez a Play-In. Ők elsőkörben egymás ellen játszanak majd. A két Play-In meccs két győztese rögtön az elődöntőkbe jut majd, míg a vesztesek eggyel hátrébb, a negyeddöntőkbe kerülnek.

a rájátszás teljes ágrajza

Ezenfelül ott vannak persze a 5-12. helyezett csapatok is, akik továbbjutottak a csoportkörből, de "csak" 2-3. helyen így a rájátszás ágrajzának a végéről kezdik majd a játékot. A fenti kép remekül szemlélteti a rendszert, tökéletesen mutatja, hogy melyik csapat hova került. Ráadásul már a párosítások is leolvashatók róla.

Tegnap este történt a sorsolás és bizony nem panaszkodhatunk. A lehető legjobb meccseket sikerült összesorsolnia az ESL-nek, így a lehető legizgalmasabb összecsapásokat látjuk majd. Kezdésnek rögtön ott lesz a Furia vs FPX és a G2 vs Liquid mérkőzés. A rájátszás pénteken kezdődik majd, addig van még ideje a játékosoknak pihenni, felkészülni, gyakorolni. Persze nem maradtok le semmiről, péntektől élőben közvetítjük majd az EPL utolsó szakaszát is, aminek a végén egy csapat 175 ezer dollárral gazdagodik majd.

a csoportkör végeredménye (forrás: hltv.org)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!