Leleplezték a világ legnagyobb videójáték-cheatekkel foglalkozó hálózatát

Luxusautókba fektették a csalások értékesítéséből származó bevételeket.

2020 márciusában értesült a kínai rendőrség egy videójáték-csalásokkal foglalkozó szervezetről. A cheatekre szakosodó szolgáltatás mögött álló személyeket egy év kitartó munkája után sikerült felderíteni, ezzel leleplezték a világ legnagyobb cheater hálózatát. A kunshani rendőrség, valamint a Tencent közös erővel dolgozott azon, hogy örökre bezárják a 764 millió dollárt, azaz több, mint 264 milliárd (!) forintot érő globális vállalkozást.

Kifejezetten a mobilos játékokra fejlesztették ki, majd adták el a csalásokat, de a VALORANT és az Overwatch játékosok is szép summát adtak azért, hogy szabálytalan eszközökkel legyenek jobbak a népszerű e-sportjátékokban. A feliratkozásos rendszerre épülő értékesítés naponta 10 000 dollárt termelt a vállalkozásnak, miközben egyre több és több gamerhez juttatták el az aimbot, wall-hack és más csalásokat. Nem tudni, hogy pontosan hány darab előfizetőjük volt, de a szám óriási lehetett, különben nem futotta volna ilyen luxusjárgányokra.

Csak ezek a verdák 20 millió dollárt értek, a többi pénzt másba fektették, így kriptovalutába is. Összesen tíz viszonteladót kapcsolt le a rendőrség, valamint leállítottak tizenhét különböző weboldalt, ahol zajlott a csalások értékesítése. Mindaddig nem akadt dolga a rendőrséggel a cheater árusítóknak, amíg nem nőttek túl nagyra, ezzel sikerült elérniük, hogy felfigyeljenek rájuk a hatóságok. A világ legnagyobb videójáték-csalásokkal foglalkozó hálózatának felszámolása sok ideig tartott, de minden tisztán játszó gamer hálás lehet a kínai rendőrség alapos és kitartó munkájának.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti fizettetek már valaha csalásért?