Hirdetés

Leleplezték a világ legnagyobb videójáték-cheatekkel foglalkozó hálózatát

Luxusautókba fektették a csalások értékesítéséből származó bevételeket.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Műsorajánló

Műsorajánló

Esport1 Podcast

A ChatGPT elhozhatja az új ipari forradalmat?

Mindaz amit a ChatGPT-ről tudni érdemes: mire használható, mik a korlátai, illetve, hogy van-e bármi félnivalónk az AI eddig nem látott fejlettségi szintjétől.

Hirdetés

2020 márciusában értesült a kínai rendőrség egy videójáték-csalásokkal foglalkozó szervezetről. A cheatekre szakosodó szolgáltatás mögött álló személyeket egy év kitartó munkája után sikerült felderíteni, ezzel leleplezték a világ legnagyobb cheater hálózatát. A kunshani rendőrség, valamint a Tencent közös erővel dolgozott azon, hogy örökre bezárják a 764 millió dollárt, azaz több, mint 264 milliárd (!) forintot érő globális vállalkozást.

Kifejezetten a mobilos játékokra fejlesztették ki, majd adták el a csalásokat, de a VALORANT és az Overwatch játékosok is szép summát adtak azért, hogy szabálytalan eszközökkel legyenek jobbak a népszerű e-sportjátékokban. A feliratkozásos rendszerre épülő értékesítés naponta 10 000 dollárt termelt a vállalkozásnak, miközben egyre több és több gamerhez juttatták el az aimbot, wall-hack és más csalásokat. Nem tudni, hogy pontosan hány darab előfizetőjük volt, de a szám óriási lehetett, különben nem futotta volna ilyen luxusjárgányokra.

Csak ezek a verdák 20 millió dollárt értek, a többi pénzt másba fektették, így kriptovalutába is. Összesen tíz viszonteladót kapcsolt le a rendőrség, valamint leállítottak tizenhét különböző weboldalt, ahol zajlott a csalások értékesítése. Mindaddig nem akadt dolga a rendőrséggel a cheater árusítóknak, amíg nem nőttek túl nagyra, ezzel sikerült elérniük, hogy felfigyeljenek rájuk a hatóságok. A világ legnagyobb videójáték-csalásokkal foglalkozó hálózatának felszámolása sok ideig tartott, de minden tisztán játszó gamer hálás lehet a kínai rendőrség alapos és kitartó munkájának.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés

Ti fizettetek már valaha csalásért?

Hirdetés
2 db hozzászólás
  • KiStAsIdAnI 1 éve
    Grat szép munka!
    0 0 Válasz
  • nagyonjo33 1 éve
    Vicces a cikk végén lévő kérdés/válasz kombináció mert azt feltételezi hogy mindenki csal csak valaki fizet érte valaki nem...
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés

Hirdetés
3

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!