A legjobb 6 csapat között zárta a Budapest Five az ESEA Advanaced 36. szezonját

A következő szezonban is az Advanced ligából indul majd a BP5.

Több hónapos munkának és menetelésnek vetett végett tegnap a Team BLINK. Az albán csapat és a Budapest Five az ESEA Advanced 36. szezonjának rájátszásában feszültek egymásnak és ezúttal erősebbek voltak a BLINK játékosai.

A meccs pedig már a playoff alsó ágán volt, így a tegnapi vereséggel a Budapest Five el is esett a további meccsektől, a Relegation vagy akár a Premier ligától is. Több szempontból is fájó vereség volt a tegnapi. Elvakultság nélkül lehet kijelenteni, hogy a Team BLINK nem volt minden szempontból erősebb, egyszerűen a magyar csapat nem tudta ugyanazt a játékot játszani, mint az elmúlt hónapokban. Vertigot ugyan megnyerte a csapat, de Traint és Mirage-t nem.

Az elbukott pisztolykörök például mindkét pályán nagy hátrány jelentettetek. Hiába zártunk elfogadható T oldalt Trainen például, nem sikerült a CT pisztolykört lehozni, így a BLINK 10-5-ről még tovább tudta növelni az előnyét, ahonnan már nem tudtunk visszajönni. Mirage-on sem azt a BP5-ot láttuk mint eddig, nem működtek az eddigi bevált körök, pontatlan volt a játék és még a szerencsés időzítések is mind a BLINK oldalára estek. Így végül 2-1-re a BLINK tudott győzedelmeskedni.

a tegnapi meccs összesített statisztikái

Ezzel torzsiék a legjobb 6 csapat között végeztek, ez viszont nem elég a Relegationhöz. Egyetlen egy mérkőzéssel maradt el a csapat a Relegation ligától, így a következő ESEA szezonban is az Advanced ligában bizonyíthatnak majd.

Addig sem maradunk BP5 meccsek nélkül. Jövőhéten kezdődik az EDC 3. szezonja, ahová ismét meghívást kaptak, ma délután pedig a Khamsa elődöntőjében játszanak. Ha nyerni tudnak ma a szlovák Dark Tigers ellen, akkor holnap döntőzik a BP5, ha ma kikapnak, akkor a holnapi bronzmeccsen játszhatnak majd. Mai meccsüket élőben követhetitek majd a Budapest Five Twitch csatornáján, délután 16:30-tól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!