Endzone - A World Apart: Kipróbáltuk, hogyan élnénk túl egy Posztnukleáris világban

Az Endzone - A World Apart posztnukleáris játékban egy kis túlélőkből álló csoportot kell irányítanunk. De vajon sikerül szebb jövőt teremtenünk?

Akiket vonzanak a posztapokalipszis világai és szeretnek szembenézni a reménytelenséggel vagy csak kipróbálnák a virtuális túlélést azoknak jó hírünk van. Nemrég kilépett az Early Accessből az Endzone - A World Apart, amely tulajdonképpen egy település-menedzsment játék.

Az Endzone története száz évvel a világvége után játszódik, amikor is telepesek egy kis csoportja a felszínre merészkedik és megpróbál szebb jövőt építeni magának. A világégés okáról csak annyit tudunk, hogy terrortámadás ért egy sor atomreaktort. 

A játék egy rendkívül alapos tutorial résszel indít, amit érdemes végigkövetni, annak érdekében, hogy könnyebben felépíthessük álmaink posztnukleáris utópiáját, vagy elkezdhessük a szcenáriók egyikét.

A városépítés nagyjából a megszokott módon folyik, tehát vizet gyűjtünk, halászunk, növényeket termesztünk és nyersanyagokat termelünk ki, hogy tudjunk építkezni, fejlődni. Textilhez, műanyaghoz vagy acélhoz hulladék átválogatásával juthatunk, persze ez nem fenntartható, így előbb-utóbb ebből is önellátóvá kell válnunk. Ezt persze a környezet nem könnyíti meg, gondolhatunk itt a radioaktív esőre vagy a rablóbandákra egyaránt.

Te kedvet kaptál ehhez a posztnukleáris kalandhoz?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

(A cikk eredeti változata a PC Guru oldalán jelent meg.)

Kövess Minket!